Nominaties Dutch Daylight Award 2018 bekend

Nominaties Dutch Daylight Award 2018 bekend

De genomineerden van de tweejaarlijkse Dutch Daylight Award zijn bekend. In twee categorieën zijn in totaal tien projecten genomineerd.

De winnaars worden 4 oktober bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking in de Hoge Raad in Den Haag

Voor de zesde editie van de Dutch Daylight Award zijn zestig projecten ingezonden. Om de toepassing van daglicht in al zijn facetten evenwichtig te beoordelen, heeft een multidisciplinaire jury zich over deze inzendingen gebogen. Dat de afgelopen winnaars van de award ook zitting hadden in de jury zette de discussie in de jury al in de eerste bijeenkomst op scherp. De lat ligt hoog.

Bij eerdere edities van de prijs was gebleken dat kleinere projecten, met name villa’s, toch lastig te vergelijken zijn met grotere projecten. Daarom is ervoor gekozen de prijs in twee categorieën uit te reiken: <1000 m2 en >1000 m2. Ook deze editie heeft de jury dat weer als een logische en productieve onderverdeling ervaren. De toevoeging van de categorie kleinere gebouwen zorgt ervoor dat het gebruik van daglicht in de woonomgeving onderdeel is van het debat hierover.

Genomineerde projecten <1000m2
Villa IJsselzicht – EVA, NEST
LandgoedLAB – Border Architecture
Woonhuis met Bed & Breakfast – Vakwerk Architecten
Crematorium Zorgvlied – GROUP A

Genomineerde projecten >1000m2
Musis Sacrum – Van Dongen Koschuch Architects and Planners
Kipster – V-Snaarprojecten
Hoofdkantoor a.s.r – Team V Architectuur
Museum Voorlinden – Kraaijvanger Architects
Erasmus MC – EGM architecten
Hotel Jakarta – SeARCH

Prijsuitreiking

De winnaars van de Dutch Daylight Award 2018 worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitreiking op donderdag 4 oktober, om 16:00u, in de Hoge Raad in Den Haag (één van de twee winnaars van de Dutch Daylight Award 2016). Hiervoor kun je je aanmelden via www.dutchdaylight.nl

Advertisment ad adsense adlogger