Circulaire sloop maakt ruimte voor sociale huurwoningen

Odeon - Circulaire sloop maakt ruimte voor 114 sociale huurwoningen

Op de locatie van het historische Odeon in de Gouvernestraat in Rotterdam komen 114 nieuwe huurwoningen. De circulaire sloop en bouw zorgt voor extra sociale huurwoningen met daarbij een fijne differentiatie door het toevoegen van midden huur en een klein aantal vrije sector huurwoningen.

“Veel bruikbare en historische materialen van Odeon krijgen een 2e leven”

Er is lang over de definitieve planvorming gesproken waarbij in eerste instantie gekeken is naar renovatie van het oude pand. Maar door de te slechte funderingscondities is uiteindelijk gekozen voor circulaire sloop waarbij met respect voor de historie het oude gebouw is ontmanteld.

Zo zijn de oude lichtbakken van Odeon geschonken aan het Wereld Museum in Rotterdam. Daarnaast is het hekwerk door Woonstad en A. van Liempd Sloopbedrijven gedoneerd aan het Dierenhof, de kinderboerderij die in Wijkpark het Oude Westen zit.

Veel bruikbare en historische materialen zijn bij de circulaire sloop bewaard gebleven en zullen dan ook een tweede leven krijgen via Gebruiktebouwmaterialen.com.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Nieuw woongebouw

Ook is de sloop van het oude wijk- en kindercentrum van Odeon gestart. Hier wordt een nieuw woongebouw gebouwd. In totaal komen hier 114 nieuwe woningen en een kinderdagverblijf. Ongeveer de helft van de nieuwe woningen worden sociale huurwoningen.

Daarnaast komen er woningen in de middenhuur en een klein aantal duurdere vrije sector huurwoningen. De voormalige bewoners uit Odeon die terug willen keren hebben voorrang op een woning in het nieuwe woongebouw.

Start sloop

De circulaire sloop is eerder dit jaar gestart en de nieuwbouw start halverwege 2023 met doorloop tot en met december 2024. De komende weken zullen de laatste sloopwerkzaamheden plaatsvinden. Sloopbedrijf A. van Liempd hoopt eind 2022 met de sloop klaar te zijn.

Advertisment ad adsense adlogger