Duurzaam hotel in Chicago

Reizen naar duurzaam hotel Chicago, ESTA nodig

De stad Chicago staat bekend om haar uitstekende architectuur. Elke wolkenkrabber lijkt de vorige te overtreffen. Deze stad is trots op haar geschiedenis, en heeft veel stappen ondernomen om die geschiedenis te bewaren door zorg te dragen voor haar architectonische hoogstandjes. Daarnaast staat de stad bekend om haar vriendelijke inwoners, heerlijke eten en grootstedelijke uitstraling. De stad is een van de beste hoogtepunten die Amerika te bieden heeft en om er te komen, heb je een ESTA nodig.

Bij het plannen van je reis is er geen tekort aan overnachtingsmogelijkheden en bezienswaardigheden. Als je duurzaam reist, of gewoon wilt ervaren hoe duurzame architectuur er in Amerika uitziet, kun je kiezen voor een verblijf in een groen hotel. Chicago is geen onbekende in duurzame architectuur en design, veel van de restaurants, musea en andere attracties streven allemaal naar meer duurzaamheid.

Het Virgin Hotel in Chicago, Illinois, is een van de best beoordeelde duurzame hotels in Amerika. Sinds 2017 heeft het consequent prijzen ontvangen voor beste milieuvriendelijke hotel in de USA Today’s Reader’s Choice Awards. Het hotel was niet altijd een hotel, en was in feite oorspronkelijk bekend als de Old Dearborn Bank, een 27 verdiepingen hoog gebouw gebouwd in een neoklassieke stijl tussen 1926 en 1928.

Klassieke architectuur in modern jasje

Het gebouw werd in 2003 aangewezen als monument, en in 2011 kocht de Virgin Group het met als doel het eerste LEED-gecertificeerde hotel te worden. De renovatie duurde een paar jaar en werd in 2015 geopend. De monumentenstatus van het gebouw leidde tot vertragingen bij de reconstructie, waardoor veel originele kenmerken behouden moesten blijven, wat eerlijk gezegd een van de vele charmes van het hotel is. Enkele van de hoogtepunten van deze focus op het behoud van de historische kwaliteit zijn koperen liftlobbydeuren, betegelde plafonds en een eikenhouten sigarenbar.

Het hotel zelf is niet al te luxe vormgegeven, en heeft veel moderne voorzieningen. Bijna al je roomservicebehoeften kun je via een app regelen, zoals het bestellen van eten, kussens, handdoeken en lakens, en het regelen van de temperatuur van je kamer. De app geeft je zelfs toegang tot de muziekbibliotheek van Virgin, die je vanuit de app in je kamer kunt afspelen.

Het hotel heeft ook maatregelen genomen om het aantal extra kosten te verminderen waaraan velen gewend zijn geraakt. Het hotel heeft de kosten voor vroeg inchecken en laat uitchecken geschrapt en biedt snelle Wi-Fi in het hele gebouw zonder extra kosten. De minibar is ook heel redelijk, en de beschikbare drankjes en snacks zijn ongeveer even duur als de lokale markten in de buurt, een verre van de gemiddelde hotelsnackprijs.

Op weg naar duurzaamheid

Wat de duurzaamheidsfactor betreft, heeft het hotel inderdaad de LEED Gold-status bereikt. De renovatie van het gebouw zelf voldeed niet alleen aan de normen van de Chicago Landmarks commissie, maar zorgde er ook voor dat alle genomen stappen voldeden aan de LEED eisen. Alle materialen die voor de renovatie werden gebruikt, waren koolstofarm tot koolstofvrij; waaronder verf, kit, kitmateriaal, hout, vloeren, enz.

Het gebouw maakt gebruik van slimme hulpmiddelen zoals aanwezigheidssensoren om te voorkomen dat lichten te lang branden, en minstens 80% van de verlichting in het hotel is led, wat minder energie verbruikt. De thermostaten in alle kamers zijn slim, en kunnen dus worden ingesteld op temperaturen die de minste energie uitstoten, terwijl de kamer comfortabel blijft. De ramen werden vervangen door hoogwaardige exemplaren, samen met isolatie. En het sanitair is gemaakt om water te besparen, met spoelwaterkranen en waterbesparende toiletten. Er is ook een groen dak dat de afvoer van regenwater vermindert en voor een aanzienlijk betere isolatie zorgt.

CO2-compensatie

Gasten hebben de mogelijkheid om tijdens hun verblijf af te zien van het verschonen van beddengoed en handdoeken om afval te minimaliseren, en het schoonmaakpersoneel gebruikt alleen door Green Seal goedgekeurde schoonmaakproducten. Het hotel is uitgerust met recyclingbakken, ook in de kamers, om het recyclen in het hele gebouw te vergemakkelijken.

Alle ongebruikte zeep gaat naar een stichting genaamd ‘Clean the World’, die alle ongebruikte hygiĆ«neproducten doneert aan verarmde mensen in gebieden waar de toegang tot ontsmettingsmiddelen een probleem is. Er zijn zelfs opties om tijdens het inchecken en tijdens de betaling CO2-compensatiebetalingen toe te voegen, die naar twee verschillende CO2-compensatieorganisaties kunnen gaan: Power Portfolio of Carbo Offset Projects, en de Refresh Carbon Offset Portfolio.

LEED en duurzame hotels

De LEED-certificering (pdf) omvat een soortgelijke puntenstructuur als het BREEAM-systeem, de norm die in heel Europa en vele andere landen in de wereld wordt toegepast. Het werd rond 1993 ontwikkeld door de U.S. Green Building Council, ook bekend als USGBC. LEED Gold is de op een na hoogste score die u kunt krijgen, na LEED Platinum.

Er zijn een paar controverses met LEED, omdat veel tegenstanders zeggen dat het puntensysteem compromitterende ontwerpkeuzes kan aanmoedigen. De tegenstanders van dit puntensysteem stellen dat je met het juiste gesjoemel het behoud van energie tot een van de minst belangrijke aspecten van de vergelijking kunt maken. Toch valt te zeggen dat elke focus op groene energie een stap in de goede richting is.

Veel andere hotels in Chicago streven naar meer duurzaamheid en combineren een meer ethische manier van reizen met modern gemak en luxe. Enkele opmerkelijke groene hotels zijn het Hotel Felix en het Hyatt Regency McCormick Place.

Een ESTA om te reizen

Naar Amerika reizen voor een zakelijk of toeristisch bezoek kan eenvoudig met een ESTA. Om een ESTA aan te vragen, hoef je alleen maar een online formulier te gebruiken, en na goedkeuring ontvang je een digitale reistoestemming.

Als je duurzaam wilt reizen, kun je er ook voor kiezen om de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren terwijl je de ESTA betaalt. Met de aankoop van je ESTA, gaat de extra compensatiebetaling naar Verra, een van de grootste organisaties die projecten over de hele wereld volgt om ervoor te zorgen dat bedrijven zich aan hun woord houden als het gaat om ethische en duurzame praktijken.

Reizen naar duurzaam hotel Chicago, ESTA nodig.

Advertisment ad adsense adlogger