Rotterdam heeft als eerste een druktemeter

Rotterdam heeft als eerste een druktemeter

De gemeente Rotterdam heeft de testversie van druktemeter SpotR gereed waarmee bewoners en bezoekers live kunnen zien hoe rustig of druk het is op openbare plekken in en rond de stad.

De druktemeter werkt op basis van objectieve real-time data

SpotR bevindt zich nu in een uitgebreide testfase. De komende maanden werkt de gemeente samen met de eerste gebruikers aan verbeteringen en uitbreidingen van functionaliteiten.

In het najaar van 2020 kunnen Rotterdammers en bezoekers van de stad naast de webapp ook de SpotR-app gebruiken die via de app stores te downloaden zal zijn.

Privacy

Rotterdam wil in 2025 een digitale voorbeeldstad zijn door vaker gebruik te maken van slimme online innovaties, en dat betekent onder andere dat de privacy van Rotterdammers goed gewaarborgd moet zijn.

Daarom is SpotR zo gebouwd dat er geen persoonsgegevens worden opgeslagen van de gebruikers. De getoonde data in de app wordt aangeleverd door het bedrijf Resono, die anonieme locatiegegevens deelt met de gemeente Rotterdam. Deze data zijn op geen enkele mogelijkheid te herleiden tot specifieke personen.

Hoe werkt het?

SpotR brengt de drukte in en rond de stad in kaart en helpt bewoners en bezoekers om op verantwoorde wijze op pad gaan voor hun boodschappen, om te shoppen, een terrasje te pakken of te picknicken in het park.

SpotR laat de gebruiker in één oogopslag zien hoe druk of rustig het op openbare plekken in de stad is, zodat keuzes daarop afgestemd kunnen worden. De informatie in SpotR ververst iedere vijftien minuten.

Meer informatie www.spotrotterdam.nl

Advertisment ad adsense adlogger