Vakman van de toekomst en VMBO ondersteunen

Vakman van de toekomst en ondersteunen VMBO

Om de kansen in de bouw en infra te laten zien moeten bouw- en infrabedrijven het bouwtechnisch VMBO gaan ondersteunen. Dit was de conclusie tijdens de bijeenkomst #BuildingEducation, zo bericht Bouwend Nederland.

De leerling – vakman van nu maakt 2 jaar eerder een keuze voor een technisch profiel op het VMBO

Oproep

Goede contacten door gastlessen en stages met het VMBO in de eigen regio maakt het technisch onderwijs sterker en geeft bedrijven de mogelijkheid talenten te scouten. Bouwbedrijven kunnen met het geven van gastlessen in intensievere contacten een belangrijke bijdrage leveren en hun mogelijk voordeel doen.

Overzicht

Het aantal locaties waar het bouwprofiel op het VMBO wordt aangeboden wordt door het Platform Bèta Techniek per gemeente inzichtelijk gemaakt. Ook het aantal leerlingen in deze bouwtechnische profiel wordt inzichtelijk door de gebruikte kaart.

De hoeveelheid oranje vlekken in de kaart geven aan dat het technisch onderwijs onder druk zou kunnen staan. De ondersteuning vanuit bouw- en infrabedrijven kunnen het VMBO ondersteunen. Bouwend Nederland brengt u graag in contact.

Bijeenkomst en deelname

#BuildingEducation is een terugkerende onderwijsbijeenkomst en staat open voor iedereen met een warm hart voor het bouw- en infraonderwijs in Zuid-Holland. Ondernemers, Onderwijs en Overheden spraken tijdens de laatste bijeenkomst over het technisch beroepsonderwijs in Zuid-Holland, de manier waarop een opleidingsbedrijf naar de toekomst kijkt en hoe overheden jongeren kunnen helpen naar een arbeidsmarkt met veel kans op een baan.

Advertisment ad adsense adlogger