Veiligheid: Campagne Samen wegwerken

Veiligheid: Campagne Samen wegwerken

De drie noordelijke provincies, Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie roepen bedrijven die op of langs de weg werken op om meer aandacht te besteden aan veiligheid bij hun werk. Campagne Samen wegwerken.

Campagne Samen wegwerken in schijnwerpers op Infrarelatiedagen Hardenberg

Ze zijn daarom aanwezig op de Infrarelatiedagen voor de grond-, weg- en waterbouw die van 6 t/m 8 februari plaatsvinden in Hardenberg. Onder het motto ‘Samen wegwerken’ werken de overheden samen met brancheorganisaties Bouwend Nederland, MKB INFRA, CUMELA Nederland en TLN aan een betere veiligheid bij wegwerkzaamheden. Vanuit de beurs gaan ze het gesprek met het bedrijfsleven aan.

Onveilig

Uit een enquête die in 2017 onder wegwerkers is gehouden, blijkt dat 40 procent van de wegwerkers zich niet veilig voelt tijdens het werken aan auto(snel)wegen. Ook ontstaan er regelmatig gevaarlijke situaties bij werkzaamheden aan de weg. Bijvoorbeeld vanwege onveilig verkeersgedrag van weggebruikers of doordat er bij wegwerkers onvoldoende aandacht is voor veilig werken. De campagne Samen wegwerken richt zich daarom op wegwerkers, weggebruikers én wegbeheerders.

Overheden roepen bedrijven in de infrasector op om veiligheid op nummer 1 te zetten

Samen

Vertegenwoordigers van de betrokken partners staan met hun stand Samen wegwerken op stand 610. Bezoekers krijgen bij de stand meer informatie en handige tips over veiligheid bij wegwerkzaamheden. Ook kunnen ze campagnemateriaal bestellen dat ze in hun bedrijf kunnen gebruiken om aandacht te vragen voor veiligheid. Meer informatie over de campagne.

Infrarelatiedagen Hardenberg

De beurs Infrarelatiedagen is van dinsdag 6 tot en met donderdag 8 febvruari 2018 en open van 13.00 uur tot 22.00 uur. Info hier.

Advertisment ad adsense adlogger