WKO Duurzaamheid Award 2018 voor Thijs Meulen

WKO Duurzaamheid Award 2018 voor Thijs Meulen

De WKO Duurzaamheid Award 2018 is gewonnen door Thijs Meulen, energiecoördinator en beleidsmedewerker duurzaamheid bij de TU Eindhoven. Hij ontving deze prestigieuze award uit handen van Richard Tieskens, directeur vastgoedbeheer bij het Rijksvastgoedbedrijf, tijdens het Nationaal Symposium Gebruikersplatform Bodemenergie.

Dankzij een ambitieuze visie kon het wko-systeem uitgroeien tot een collectief ‘gebieds-wko’

Meulen krijgt de WKO Duurzaamheid Award voor zijn inspanningen om de bodembronnen en Europa’s grootste ringleidingsysteem voor warmte en koude bij de TU/e verder te optimaliseren. Vanuit zijn rol als energiecoördinator en beleidsmedewerker duurzaamheid zorgde Meulen ervoor dat duurzaam gebouwbeheer onderdeel werd van het huisvestings- en energiebeleid op de TU/e.

‘Voortvarende aanpak’

De jury zegt in haar toelichting dat “het wko-systeem van de TU/e dankzij de ambitieuze visie van Thijs Meulen kon uitgroeien tot een collectief ‘gebieds-wko’ waarop 32 bronnen en 19 panden zijn aangesloten”. In het juryrapport loven zij de voortvarende aanpak van Meulen op het gebied van energiebesparing via energieprestatiecontracten. “Hij staat open voor nieuwe ideeën om de wko-prestatie te verbeteren en deelt zijn kennis graag op bescheiden wijze met interne en externe collega’s.”

Nog vier genomineerden

De jury bestond dit jaar uit Rinske de Jong, Wouter Wienk en Roger Ravelli van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Dick Westgeest, voorzitter van het Gebruikersplatform Bodemenergie. Uit de vijftien kandidaten die marktpartijen eerder dit jaar voordroegen, nomineerden zij vijf eindgebruikers voor de jaarlijkse WKO Duurzaamheid Award.

Naast Thijs Meulen waren de andere genomineerden:
– Wim Verdonk, hoofd technische dienst bij NIOO-KNAW.
– Fred Ekhart & Nardie Kemp, gebouwbeheerder en technisch projectspecialist bij de Rabobank.
– Bart van Meurs en Leen van Leeuwen, productontwikkelaar en beheerder bij Koppert-Cress.
– Henk van der Steen, coördinator technische zaken bij de Hogeschool Leiden.

Advertisment ad adsense adlogger