Faculteitsgebouw UT transformeert naar studentenaccommodatie

Faculteitsgebouw UT transformeert naar studenten-accommodatie

Met de start van het nieuwe studiejaar is ook de nieuwe short stay accommodatie voor (internationale ) studenten op de campus van de Universiteit Twente (UT) in gebruik genomen. Camelot en Van Wijnen transformeerden het voormalige faculteitsgebouw De Hogekamp in Enschede naar een modern wooncomplex met 445 volledig ingerichte studio’s en aanvullende services.

‘Wij richten ons steeds meer op de verhuur van microliving-projecten’

Na een flink aantal jaren leegstand heeft het markante faculteitsgebouw De Hogekamp in Enschede weer een nieuwe bestemming gekregen. Joziene van de Linde, regiodirecteur Van Wijnen Oost: “Afbreken was niet aan de orde omdat het gebouw nog van grote waarde is voor de UT. We hebben dus heel goed gekeken welke huisvestingsvragen er spelen en waar dit gebouw bouwtechnisch geschikt voor is. In Camelot vonden we een investeerder en samenwerkingspartner om er een toekomstbestendige plek van te maken voor een specifieke doelgroep.”

Toenemende stroom studenten

Camelot verhuurt de zelfstandige en gemeubileerde 445 kamers en aanvullende voorzieningen. Daarmee voorziet de nieuwe accommodatie in huisvesting van de toenemende stroom van buitenlandse studenten, onderzoekers en expats die in Enschede één of meerdere jaren komen studeren of werken.

Ontwikkelaar Olaf Terpstra van Camelot: “Wij richten ons steeds meer op de verhuur van microliving-projecten: kant- en klare studio’s voor jongeren of studenten met gemeenschappelijke ruimtes zoals een wasserette, studeerplekken, lounge en bioscoop. Met de ingebruikname van Campus 053 – Hogekamp bieden we nu betaalbare studio’s aan in alle ‘Technische Universiteitssteden’: Eindhoven, Delft én Enschede. ”

Strippen

Om de leegstaande kantoorkolos van 25.000 m2 te transformeren naar energiezuinige short stay faciliteit heeft Van Wijnen het pand volledig gestript. De buitengevel is voorzien van een nieuwe jas in de vorm van aluminium puien en HR++ glas. Het dak is vernieuwd en het pand is volledig gasloos gemaakt. Daarmee is een labelsprong gerealiseerd van G naar A.

Naast de studentenwoningen komt in het gebouw ook het U-Parkhotel met 72 kamers en een uitgebreid conferentiecentrum. Daarnaast komen in het zogenaamde toren gedeelte nog 48 1-slaapkamer appartementen. Dit tweede deel van de transformatie van het gebouw wordt in de loop van 2019 in gebruik genomen.

Fotograaf: Martijn Heemstra

Advertisment ad adsense adlogger