7.000 huurders Portaal kunnen zonnepanelen krijgen

Zevenduizend huurders kunnen zonnepanelen geplaatst krijgen

De komende twee jaar krijgen zo’n zevenduizend huurders van eengezinswoningen van Portaal de mogelijkheid om zonnepanelen op hun dak te laten plaatsen. Dit past in de ambitie van Portaal om haar woningen te verduurzamen en woonlasten voor huurders te verlagen. Portaal werkt hiervoor samen met duurzame energieleverancier Greenchoice.

Tot nu toe zijn er al zo’n 4.300 zonnepanelen geïnstalleerd

Het verduurzamen van woningen én de woonlasten voor huurders verlagen. Dat is de gedachte achter het zonnestroomproject Zonnig Portaal, waarmee Portaal samen met Greenchoice zevenduizend huurders van eengezinswoningen een aanbod doet voor zonnepanelen.

Portaal betaalt de aanschaf, de plaatsing en het onderhoud van de zonnepanelen. De huurder betaalt voor de zonnepanelen een maandelijkse bijdrage. De elektriciteitsopbrengst van de zonnepanelen is voor de huurder. Die heeft daardoor lagere energiekosten en houdt onderaan de streep geld over.

Verduurzamen

Uit onderzoek blijkt dat één op de zeven huurders in de sociale woningsector wel eens moeite heeft met het betalen van de energierekening. Bij deze huurders is de energierekening te hoog in relatie tot het inkomen en de overige woonlasten (KWH, december 2018).

“Portaal houdt bij het verduurzamen van haar woningvoorraad ook rekening met de portemonnee van de huurder. We gaan voor duurzaamheid én betaalbare woonlasten”, aldus Marlies Krol, directeur Vastgoed Projecten bij Portaal.

Vijfhonderdste zonnesysteem

Bij een huurder in Utrecht is inmiddels het vijfhonderdste zonnestroomsysteem van Zonnig Portaal op een eengezinswoning geplaatst. Daarmee zijn tot nu toe al zo’n 4.300 zonnepanelen geïnstalleerd, die jaarlijks 1,2 miljoen kWh schone elektriciteit opwekken.

Portaal en Greenchoice startten recent met het benaderen van huurders in de regio Utrecht om deel te nemen aan het zonnestroomproject. Later komen huurders in de regio’s Arnhem, Nijmegen en Leiden aan de beurt.

In de regio Amersfoort hebben al vele huurders van Portaal gebruikgemaakt van het aanbod voor zonnepanelen. De eengezinswoningen van huurders die een aanbod krijgen, zijn geselecteerd op onder meer de ligging en het type woning.

Advertisment ad adsense adlogger