Genomineerden Brick Award 2018 bekend

Genomineerden Brick Award 2018 bekend

De vijftig genomineerde projecten voor de Brick Awards 2018 zijn bekend. Ze zijn door een panel van architecten en architectuurjournalisten geselecteerd uit zeshonderd projecten met een buitengewone keramische architectuur in 44 landen.

Jurycriteria zijn innovatieve vormgeving, bijzonder gebruik van keramiek, functionaliteit en duurzaamheid

Maar liefst tien projecten zijn afkomstig uit Nederland, een ongekend aantal. Volgend jaar mei reikt de jury in Wenen de Brick Award uit aan de winnaar van de Grand Prize en de winnaars in vijf categorieën.

De Wienerberger Brick Awards (sinds 2004) zijn de tweejaarlijkse internationale architectuurprijzen die worden uitgereikt aan bijzondere voorbeelden van moderne en innovatieve architectuur in keramiek. Aan de Brick Awards is een bedrag van 7.000 euro verbonden, de categoriewinnaar krijgt 5.000 euro.

Expertise en mening jury bepalend

Na het opstellen van de shortlist van vijftig projecten voor de uitreiking van 2018 is het nu aan de onafhankelijke jury de categoriewinnaars en de winnaar van de Grand Prize vast te stellen. De categorieën zijn dit jaar: Feeling at home, Living together, Working together, Sharing public spaces en Building outside the box. Jurycriteria zijn innovatieve vormgeving, bijzonder gebruik van keramiek, functionaliteit en duurzaamheid. Het enige dat telt is de expertise en de mening van de jury.

De jury bestaat dit jaar uit vijf gerenommeerde architecten uit vijf EU-landen. Keramische producten moeten een belangrijke rol spelen in het ingediende project. Het gebruik van Wienerberger-producten is geen voorwaarde voor deelname. Wienerberger heeft ook geen stem in de selectie.

Het boek Brick18 met de vijftig genomineerde projecten wordt ook volgend jaar mei gepubliceerd. Kijk voor meer informatie op www.brickaward.com.

Brick Award

Bijschriften
Grote foto:      Atlas House in Eindhoven is een van de genomineerd (fotograaf Stijn Bollaert).
Staande Foto:  Appartementengebouw in Mechelen

 

Advertisment ad adsense adlogger