Toepassing biobased bouwmaterialen door BAM en Building Balance

Toepassing biobased bouwmaterialen versneld door BAM en Building Balance

BAM Wonen en Building Balance hebben tijdens de PROVADA een overeenkomst getekend voor het verder ontwikkelen van de speciale samenwerkingsvorm ‘Van Land Tot Pand’. Onder het programma Van Land Tot Pand worden regionale en landelijke samenwerkingen gerealiseerd tussen de agrarische sector, verwerkers, bouw en overheden om de toepassing van biobased bouwmaterialen, zoals isolatiematerialen, te versnellen.

“Dinant te Brinke, directievoorzitter BAM Wonen, en Harold van de Ven, ketenregisseur Brabant Building Balance tekenden een overeenkomst voor versneld toepassen biobased bouwmaterialen”

Onderzoek naar biobased bouwmaterialen

BAM Wonen en Building Balance onderzoeken verschillende vezelgewassen en verwerkingsmogelijkheden voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Met als vertrekpunt een goed verdienmodel voor iedere partij, breiden ze de keten verder uit met kennis, expertise en partners.

Dinant te Brinke, directievoorzitter BAM Wonen: “Wij kijken uit naar de samenwerking en adopteren het missiewerk van Building Balance. We zien vele mogelijkheden om in onze projecten biobased producten te gebruiken. Samen met onze ketenpartners zijn we in staat om tot concrete oplossingen en toepassingen te komen voor verschillende vezelgewassen. Daarmee zorgen we voor opschaling van duurzame producten en creĆ«ren we maatschappelijke waarde in de hele keten.”

Van Land tot Pand

Harold van de Ven, ketenregisseur Brabant Building Balance: “We versnellen het gebruik van biogrondstoffen in de bouw waardoor de klimaatdoelen en de circulaire doelen kunnen worden gehaald. Daarnaast dragen we bij aan een toekomstbestendige agrosector. Met perspectief op aanvullende verdienmodellen voor boeren in en rondom extensiveringsgebieden. Het resultaat is dat we daarmee op grote schaal CO2 vastleggen en emissie vermijden door de toepassing van CO2-intensieve materialen.

Bij de openingsfoto (boven): v.l.n.r Jan Versluis (eigenaar Teelt- en demobedrijf Zonnekroon voor biobased bouwen), Harold van de Ven (architect, turbodenker en spreker), Dinant te Brinke (directievoorzitter BAM Wonen) en Atto Harsta (ketenaanjager en land+bouw verbinder).

Toepassing biobased bouwmaterialen versneld door BAM en Building Balance. Lees ook: De urgente belofte van biobased bouwen.

Advertisment ad adsense adlogger