400 sociale huurwoningen in duurzame wijk Hoofddorp

400 sociale huurwoningen in duurzame wijk Hoofddorp

Wethouder Jurgen Nobel, van Woningbouw en manager Ontwikkeling Haarlemmermeer en Acquisitie Maaike Alles, van Eigen Haard ondertekenden gisteren op de vastgoedbeurs PROVADA de overeenkomst voor de ontwikkeling en bouw van rond de 400 sociale huurwoningen in Hoofddorp.

“In de overeenkomst staat dat in de tweede fase van Lincolnpark Hoofddorp 363 tot 423 sociale huurwoningen worden gebouwd”

In de duurzame nieuwbouwwijk Lincolnpark in Hoofddorp worden de komende tijd sociale huurwoningen gebouwd. Dat hebben de gemeente Haarlemmermeer en woningcorporatie Eigen Haard in een samenwerkingsovereenkomst afgesproken.

Tweede fase Lincolnpark Hoofddorp

In de overeenkomst staat dat in de tweede fase van Lincolnpark 363 tot 423 sociale huurwoningen worden gebouwd. Wethouder Nobel: ‘Daarmee komen we in totaal op 30 procent sociale huur. Ontzettend belangrijk, want juist de betaalbare woningen zijn heel hard nodig.’ In totaal wordt de helft van alle woningen in de nieuwe wijk betaalbaar, naast de sociale huurwoningen komen er ook woningen in het middeldure segment.

Doorbouwen in de Haarlemmermeer

Maaike Alles: “Een paar jaar geleden zijn we gestart met bouwen in de Haarlemmermeer. Daar gaan we graag mee door. “We werken prettig samen met de gemeente. Daardoor kunnen we vaart maken en wezenlijk bijdragen aan de volkshuisvesting in de Haarlemmermeer”.

Vernieuwend en duurzaam Hoofddorp

Aan Lincolnpark wordt tot 2030 gewerkt. Het wordt een vernieuwende en duurzame woonwijk. De hele wijk wordt energieneutraal en bij de bouw wordt rekening gehouden met het veranderende klimaat. Verder wordt er zo veel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt, zoals hout en wordt de wijk groen, met veel bomen en struiken. In de wijk krijgen voetgangers en fietsers de ruimte, met autoluwe straten en centraal parkeren in parkeerhubs.

In delen

De nieuwe wijk in Hoofddorp wordt niet in één keer gebouwd, maar in delen. Jurgen Nobel: “Daarmee kunnen we steeds de laatste vernieuwingen meenemen in het ontwikkelen van de wijk en kunnen we ook kleinere ontwikkelaars een kans geven. Ook kunnen we zo leren en kennis verzamelen: over de werkwijze, over de mogelijkheden van de plek en de belangstelling van ontwikkelaars”.

400 sociale huurwoningen in duurzame wijk Hoofddorp. Lees ook: Geluidshinder vliegtuigen verminderen door slim bouwen woningen.

Advertisment ad adsense adlogger