ClickBrick ‘Brick as a service’ als opstap naar circulair

ClickBrick ‘Brick as a service’ als opstap naar circulair

Op weg naar een circulaire economie in 2050 introduceert Wienerberger ‘Brick as a Service’. Een serviceconcept dat het remontabele C2C gevelsysteem ClickBrick na gebruik retour neemt en de restwaarde omzet in geld.

“ClickBrick gevelsysteemproducten, inclusief rvs-clips, -klembeugels en –spouwankers kunnen na gebruik worden geretourneerd”

Met deze nieuwe service voor het ‘droog stapelen’ van bakstenen, passtukken, ankers én clips maakt het bedrijf de cirkel van circulaire gebouwen – materiaalbanken van de toekomst – rond.

Gevelsysteem

Het ClickBrick-systeem van Wienerberger is een gevelsysteem voor het droogstapelen van bakstenen. Bij het bouwen wordt geen gebruik gemaakt van mortel of lijm.

Als enige droogstapelsysteem is ClickBrick cradle-to-cradle gecertificeerd. Het systeem reduceert het gebruik van bouwstoffen, kenmerkt zich door circulair hergebruik en resulteert in onderhoudsvrije gevels.

Architectuur

Ontwerpen en bouwen met het systeem is architectonisch interessant. Door het ontbreken van voegen bestaat de gevel uit een hoger percentage gevelsteen dan bij gemetselde of gelijmde bakstenen gevels. De kleur, vorm en structuur van de stenen komen hierdoor anders tot hun recht.

Na gebruik retour

Nieuw is dat Wienerberger de producten, inclusief rvs-clips, -klembeugels en –spouwankers na gebruik retour neemt en restwaarde toekent. Deze restwaarde is afhankelijk van de ouderdom van het materiaal.

Cradle to Cradle

ClickBrick is een circulair en C2C-gecertificeerd gevelsysteem dat het Cradle to Cradle certificaat Silver en Material Health Certificaat Gold mag voeren.

Gevelsysteem ‘Brick as a service’ als opstap naar circulaire <economie.

Advertisment ad adsense adlogger