Collectief zonnepark langs ‘eerste duurzame snelweg’ A15

Collectief zonnepark langs A15

Langs de A15 bij Barendrecht wordt gewerkt aan de realisatie van een collectief zonnepark van 1.500 zonnepanelen. De komende maanden moeten de laatste stappen gezet worden. Het zonnepark krijgt een collectief karakter. Iedereen die wil participeren kan zich inschrijven.

Participeren

Het zonnepark is een initiatief van Solar Green Point, Natuur & Milieu en Greenchoice. Zij bieden geïnteresseerden de mogelijkheid om direct te participeren met één of meerdere zonnepanelen. De coöperatie is opgericht door Solar Green Point, dat ook verantwoordelijk is voor de bouw van het park. Energieleverancier Greenchoice verrekent de zelf opgewekte energie en het voordeel op de energiebelasting met haar leden.

Duurzame snelweg

Na realisatie zijn de deelnemende leden samen eigenaar van het park. Een deelnemer met één of meer zonnepanelen ontvangt rendement over een periode van maximaal 25 jaar. Het collectief zonnepark maakt deel uit van het project A15, een initiatief van Natuur & Milieu en Milieudefensie. Dit project heeft tot doel om van de A15 de eerste duurzame snelweg van Europa te maken. Zo is er ook een participatieproject voor windenergie en worden er door ‘testrijders’ elektrische auto’s gedeeld met vrienden en collega’s, maar ook met onbekenden.

Advertisment ad adsense adlogger