De botanische beleving van Hotel Jakarta

De botanische beleving van Hotel Jakarta

Hotel Jakarta Amsterdam opende 28 juni 2018 officieel haar deuren. Dit hotel is een bijzondere aanwinst voor Amsterdam door het duurzame karakter en de spectaculaire architectuur. Met subtropische binnentuin, een zintuigprikkelend restaurant en de avontuurlijke skybar Malabar.

De hotelkamers zijn gestapelde prefab modules in kruislaaghout

In het interieur worden industriële elementen gecombineerd met modern-Aziatische accenten. In het hotel staan verschillende kunstwerken afkomstig uit Indonesië van de rijkscollectie van het Tropenmuseum.

Duurzame maatregelen

Het hotel is volledig duurzaam gebouwd en er zijn veel energiebesparende maatregelingen toegepast, zoals het opvangen van regenwater voor het besproeien van de binnentuin.

Via pv-panelen in de gevel en het dak van het atrium wordt er zonne-energie opgevangen en omgezet in elektriciteit. De koeling en verwarming van het hotel zelf gebeurt middels een warmte- en koudeopslagsysteem. Het personeel draagt duurzame bedrijfskleding, ontworpen door het fashionlabel By Rockland | Havked by.

Op een betonnen basis is een constructie gemaakt van gelamineerde kolommen en liggers, met daarbovenop de hotelkamers gestapeld: prefab modules in kruislaaghout.

Dankzij deze duurzaamheidsprestaties is Hotel Jakarta Amsterdam een energieneutraal gebouw. Met het BREEAM Excellent certificaat zelfs één van de meest duurzame hotelgebouwen van Nederland.

Publieke ruimtes

Bij binnenkomst valt direct het oog op de enorme tropische binnentuin die werd gerealiseerd in samenwerking met de Hortus Botanicus Amsterdam. Op de begane grond bevindt zich Café Jakarta met het zonnige terras op het zuiden. Op de eerste etage bevindt zich een comfortabele lounge, Bakkerij Westers met espressobar en WellCome Wellness Amsterdam. Alle faciliteiten zijn voor zowel hotelgasten als gasten van buitenaf toegankelijk.

De botanische beleving van Hotel Jakarta 2

Café Jakarta

In Café Jakarta brengen de Franse executive chef Stéphane Besse en de Indonesische executive sous-chef Rendy Reanaldy onder de noemer ‘Two Worlds Connected’ uitnodigende aroma’s en exotische smaken samen in verrassende oriëntaalse gerechten met een Westerse twist.

Cocktails with a view

Op de bovenste etage bevindt zich skybar Malabar, vernoemd naar een vulkaan op Java. Hier worden spannende cocktails bereid met zorgvuldig gekozen spirits en huisgemaakte infusies door gepassioneerde mixologists.

Boutique style kamers

Hotel Jakarta Amsterdam beschikt over totaal 200 hotelkamers De 168 boutique style kamers (30m2) hebben een intieme, warme uitstraling van bamboehout en zijn voorzien van Indonesische accenten. Ze beschikken over een inpandig balkon.

De 26 junior suites zijn iets ruimer (30m2 – 38m2) en voorzien van een Frans balkon. De 6 luxe suites (vanaf 40m2) liggen in de punt van Hotel Jakarta Amsterdam en hebben een 180 graden uitzicht over het IJ, het centrum van Amsterdam en Amsterdam-Noord.

Tender

De gemeente Amsterdam schreef in 2014 een tender uit voor de ontwikkeling van een hotel op Java-eiland als onderdeel van een herontwikkelingsprogramma. WestCord Hotels diende samen met architectenbureau SeARCH en in samenwerking met het Tropenmuseum en de Hortus Botanicus Amsterdam het winnende hotelconcept in.

FotoCredits: Hotel Jakarta Amsterdam Sander Baks | Search

De botanische beleving van Hotel Jakarta 3

Advertisment ad adsense adlogger