In 10 stappen een Active House

In 10 stappen een Active House

Active House NL introduceert ‘In 10 stappen een Active House’. Door de stappen te volgen kan gegarandeerd een Active House worden verkregen.

Als je een goede, gezonde* woning wil ontwerpen, moet je van goede huize komen. Je hebt te maken met regelgeving als Bouwbesluit en BENG. Je moet helder op het netvlies hebben wat de definitie voor een gezonde woning is, daarnaast wil je de opdrachtgever zoveel tegemoet komen in hun wensen.

Balans

Om ontwerpers het leven wat eenvoudiger te maken, is een stappenplan ontwikkeld. Active House heeft als visie dat comfort-, energie- en milieuaspecten in een woning in balans moeten zijn. Het wooncomfort en de gezondheid van de bewoners staat hierbij centraal. Het resultaat is dan ook een gezonde, comfortabele woning waar bewoners zich erg prettig in voelen.

Ontwerprichtlijnen

Naast de Active House-specificaties, waarin wordt aangeven welke prestaties er van een Active House worden verwacht, zijn er ook ontwerprichtlijnen die gebruikt kunnen worden in de eerste fasen van het ontwerp. Active House NL introduceert nu de richtlijn ‘In 10 stappen een Active House’.

Door de stappen te volgen worden de essentiële kenmerken van een Active House meegenomen in het ontwerp van de woning. Met het stappenplan kan gegarandeerd een Active House worden verkregen.

Download

Voor een download van het stappenplan: In 10 Stappen een Active House
Meer informatie: In 10 Stappen een Active House

* Voor een gezond leven is het zeer belangrijk dat je leeft in gebouwen die comfortabel en gezond zijn. Daarbij zijn voldoende daglicht en frisse lucht essentieel, want die zorgen voor een aanwijsbaar positief effect op de gezondheid en de gemoedstoestand van mensen.
Uit de Healthy Homes Barometer blijkt echter dat op dit moment tachtig miljoen Europeanen in vochtige huizen leeft. Leven in zo’n ongezonde woning kan zorgen voor astma, vermoeidheid en slechte arbeidsprestaties en de leervaardigheden van kinderen negatief beïnvloeden.

Advertisment ad adsense adlogger