Duurzaamste zorggebouw voor Brunssum

Duurzaamste zorggebouw

In Brunssum (Limburg) is de bouwcombinatie Bouwontwikkeling Jongen/Compaan gestart met de bouw van het Zorgplein, het duurzaamste zorggebouw van Nederland.

Het Zorgplein is een bundeling van zorgfuncties, -ondernemers en -organisaties. Al deze groepen komen samen in het Zorgplein. Zo ontstaat er een duidelijke meerwaarde voor patiënten, maar ook voor de zorgondernemers zelf. Dat maakt het voor hen aantrekkelijk om zich in Brunssum te vestigen. Hierdoor zal de toekomstige zorgverlening stevig verankerd zijn in Brussum.

Duurzaam en bewust

Bij de realisatie wordt gewerkt aan de hand van de certificeringen BREEAM 2 sterren en Bewuste Bouwers. Zo gebruikt de bouwcombinatie onder meer milieuvriendelijk en energiebesparend materiaal en installaties. Daarnaast zijn de milieubelasting en geluidsoverlast minimaal.

Uitvoering zorggebouw Brunssum

Bouwontwikkeling Jongen is een dochteronderneming van VolkerWessels en werkt bij dit project in samenwerking met de gemeente Brunssum. De oplevering staat gepland vanaf het eerste kwartaal van 2016. AMA-group Associated Architects uit Maastricht heeft voor het ontwerp gezorgd.

Advertisment ad adsense adlogger