Vakbeurs Houtbouw 18 t/m 20 mei 2021 in Den Bosch

Vakbeurs Houtbouw 18 t/m 20 mei 2021 in Den Bosch

Het zijn moeilijke tijden voor organisatoren van vakbeurzen en congressen. Dapper van 54events om met een nieuwe vakbeurs te komen – Houtbouw. Deze vindt plaats van 18-20 mei in de Brabanthallen in Den Bosch.

“Het aandeel van hout in de bouw groeit”

Houtbouw richt zich tot professionals met interesse in hout- en hybride bouw. Leveranciers en koplopers binnen de B&U tonen er hun oplossingen, terwijl de experts in de theaters de bezoekers bijpraten over de meest actuele en relevante ontwikkelingen.

Aandeel hout

Terwijl de bouwopgave steeds groter lijkt, wordt de agenda bepaald door thema’s als duurzaamheid en circulariteit. Mede ingegeven door de energietransitie en de stikstofproblematiek, dwingen bouwbesluiten, aanbestedingseisen en wetgeving tot bewustere keuzes in methoden en materialen.

Met die circulaire doelstellingen en de bouwopgave als versnellende factoren, maar ook door grondstofschaarste en overwegingen vanuit gezondheids- en welzijnsperspectief, is de toekomst geschetst. Het aandeel van hout in de bouw groeit.

Groeispurt

Nieuw is houtbouw niet. Toch zal er een nog heel wat geïnnoveerd, vernieuwd en omgedacht moeten worden, voordat sprake is van structurele groei in de toepassing ervan. Ook het kennisniveau in Nederland zal een groeispurt moeten maken. De vakbeurs HOUTBOUW gaat daarbij helpen.

Praktische inslag

HOUTBOUW kenmerkt zich verder door z’n overwegend praktische inslag, waarbij directe toepasbaarheid van kennis en oplossingen centraal staat. Geen theoretische vergezichten dus, maar onderwerpen als:
• CLT, OLT, DLT en BLC
• Gebouwschil
• Modulaire en prefab bouw
• Constructieve houtbouw
• Hybride bouw

De beurs vindt plaats van dinsdag 18 tot en met donderdag 20 mei in de Brabanthallen te Den Bosch, wordt inhoudelijk ondersteund door een solide kennisprogramma en is gratis toegankelijk voor zakelijke bezoekers die zich tijdig via deze website voorregistreren.

Een actueel agenda-overzicht van de actuele evenementen voor de bouw, infra en techniek is hier in te zien.

Advertisment ad adsense adlogger