Meer bouwen, minder CO₂

Meer bouwen, minder CO₂

Alle 22 partners van het Urban Mining Collective de 9 partners van de Circle of Concrete (9) pakten het initiatief op om zich nog meer in te zetten om meer te kunnen bouwen en minder CO₂ uit te stoten.

Urban Mining Collective en Circle of Concrete: “Minder CO₂, meer bouwen”

Meer bouwen met minder CO₂ moet

De verenigden berichten: “De woningbouwopgave in Nederland is ongekend groot. Grote kans dat we de gestelde aantallen niet halen. Tijd dus om te kijken hoe het wel kan.
Wij vallen daarom maar meteen met de deur in huis: we gaan mogelijk maken dat er meer gebouwd gaat worden en tegelijkertijd minder CO₂ wordt uitgestoten. Omdat het kan. En belangrijker nog: omdat het moet!”

Stad als bron

Urban Mining Collective en Circle of Concrete betogen verder, “Er wordt anno 2023 veel gepraat over duurzaamheid en circulariteit. Wij doen al lang wat anderen zeggen te doen. Wij brengen het in de praktijk. Het Urban Mining Collective gebruikt de stad als bron voor het oogsten en hergebruiken van circulaire grondstoffen en bouwmaterialen. En brengt deze vervolgens naar de markt. De kwaliteit is optimaal geborgd en de prijzen ervan zijn vaak lager dan die van nieuwe materialen.”

“Je slaat hiermee twee vliegen in één klap:
– Bestaande materialen worden hergebruikt en leveren daardoor geen afvalstroom op,
– Er zijn geen primaire grondstoffen of materialen nodig voor de bouw.

Hiermee bespaar je een aanzienlijke hoeveelheid CO₂-uitstoot. En let op: wij maken dit onafhankelijk aantoonbaar (in samenwerking met NIBE/Kiwa) en concreet met een CO₂-prestatiecontract.”

Samen vooruit naar minder CO₂ en meer bouwen

De groep Verhaald verder: “Onze werkwijze kent twee kanten. We zijn altijd op zoek naar donorgebouwen waaruit we materialen kunnen oogsten. En naar marktpartijen die willen bouwen met circulaire bouwmaterialen. Zo maken we met elkaar ‘meer bouwen met minder CO₂ waar’. En vormen onze circulaire bouwmaterialen, samen met biobased en demontabel bouwen, de bouwstandaard voor de toekomst.”

Urban Mining Collective en Circle of Concrete: “Minder CO₂, meer bouwen

Advertisment ad adsense adlogger