Nieuw prototype bouwkeet voor Dura Vermeer Railinfra

Nieuw prototype bouwkeet voor Dura Vermeer Railinfra

Eind december onthulde Dura Vermeer Railinfra een prototype van een nieuwe bouwkeet.

Het dak van de keet ligt onder andere vol met zonnepanelen

Op kantoor wordt vaak gewerkt met de nieuwste systemen, technieken en comfort, maar in de bouwkeet gaat veel nog op de oude manier, aldus Dura Vermeer. Dat kan anders: digitaler en duurzamer.

Binnen Railinfra moeten complexe projecten vaak binnen korte tijd opgeleverd worden, waardoor samenwerking en informatieoverdracht van cruciaal belang is. In dit nieuwe prototype keet worden de laatste tekeningen up-to-date gepresenteerd op grote schermen, waardoor de collega’s altijd op de hoogte zijn van de laatste wijzigingen en in de juiste bestanden werken.

Daarnaast is het door de wifi-verbinding mogelijk om snel te schakelen tussen kantoor en bouwplaats.

Energie

Het dak van de keet ligt onder andere vol met zonnepanelen die lage productie- en transportkosten hebben en 32 eiken dwarsliggers van Voestalpine Railpro zijn verwerkt in de vloer en wanden.

Aan de achterkant van de keet is een insectenhotel gemonteerd om de biodiversiteit te stimuleren. Een ingebouwd powerpack systeem maakt het mogelijk eigen opgewekte energie in accu’s op te slaan. Daarnaast kunnen elektrische auto’s bij de keet worden opgeladen.

Inspiratie

Het prototype van de nieuwe keet is ontwikkeld ter inspiratie en is niet de nieuwe standaard. Dura Vermeer gaat verder met het ontwikkelen van de keet, met als doel deze in het voorjaar op de projecten in te kunnen zetten.

Advertisment ad adsense adlogger