Nieuwe CSC-certificaten voor duurzaam bouwen met beton

Nieuwe CSC-certificaten voor duurzaam bouwen met beton

Tijdens Buiding Holland 2018, zijn zeven nieuwe CSC-certificaten uitgereikt aan Romein Beton, Betonindustrie De Hamer (drie vestigingen), Betonmortel Nederland, Albeton en Betoncentrale Hasselt. Deze bedrijven hebben in het eerste kwartaal van dit jaar met succes het proces van certificering afgerond.

Succes voor CSC-keurmerk op Building Holland, waar 7 nieuwe CSC-certificaten werden uitgereikt

Goud en zilver

Een bijzonder moment was er voor Pieter Schraven, commercieel manager van Betonindustrie De Hamer. Hij ontving van Arjen van der Drift, Kiwa, het eerste gouden CSC-certificaat in Nederland voor de prefab productielocatie in Nijmegen. De andere vestigingen van De Hamer (Heumen, Waspik) en Romein Beton, allemaal onderdeel van de BTE groep, ontvingen CSC-brons en CSC-zilver. Drie betonmortelfabrikanten Albeton, Betonmortel Nederland en Betoncentrale Hasselt BV ontvingen CSC-zilver. Harm van Dartel, certificatiemanager bij SKG-IKOB, reikte het CSC-certificaat namens de certificerende instelling uit aan Gert Molenaar, KAM-manager van de Schagen Groep Beheer.

70 certificaten

Na de lancering van het CSC-certificaat voor verantwoorde herkomst en productie in januari 2017 zijn er binnen één jaar ruim 70 certificaten uitgereikt in Nederland. “En, er is veel belangstelling vanuit het buitenland”, laat Ron Peters, directeur Betonhuis weten.

“Met het uitreiken van deze nieuwe certificaten laten deze bedrijven zien dat zij koplopers zijn in het duurzaam bouwen met beton. Het is tevens tastbaar bewijs dat onze sector verduurzaamt en goed op weg is om klimaatdoelstellingen te halen. Met de erkenning van BREEAM is het de standaard in Nederland geworden. Beton duurzaam aanbesteden zonder CSC voor te schrijven kan eigenlijk niet meer.”

Internationale regeling

De Concrete Sustainability Council heeft de eisen en voorwaarden aan het CSC-certificaat vastgelegd in de Sustainable Concrete Manual. Het certificaat heeft daarmee ook een internationale status. Er zijn vier niveaus: brons, zilver, goud en platina.

In Nederland is CSC- NL (Betonhuis sector betonmortel) de regionale systeembeheerder van de internationale CSC-regeling. De feitelijke certificering wordt uitsluitend uitgevoerd door bij CSC aangesloten en onafhankelijke certificerende instellingen; Kiwa, SGS en SKG-IKOB.

Over Betonhuis

Betonhuis is de koepelorganisatie waarin Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland (BFBN), Cement&BetonCentrum (C&BC) en Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten in Nederland (VOBN) vertegenwoordigd zijn. Betonhuis is het aanspreekpunt binnen de betonsector, een innovatief kenniscentrum en de expert op het gebied van duurzaam bouwen met beton. De sector betonmortel is Regionaal Systeembeheerder van het CSC-systeem in Nederland.

Foto: v.l.n.r. Arjen van der Drift (Kiwa), Ron Peters (Betonhuis), Peter van der Wal (Betonmortel Nederland), Pieter Schraven (Betonindustrie De Hamer – Nijmegen), Heimen Droog (Albeton), Gert Molenaar (Betoncentrale Hasselt BV), Harm van Dartel (SKG-IKOB), Klaas Huijgen (Betonindustrie De Hamer – Heumen en Waspik) en Paul de Vries (Romein Beton).

Advertisment ad adsense adlogger