Olympic Plaza wordt Edge Olympic

Olympic Plaza wordt Edge Olympic

Edge Olympic is officieel aangekondigd door EDGE Technologies als de eerste van een nieuwe generatie slimme gebouwen. Met deze herontwikkeling wil het nieuwe bedrijf van OVG Real Estate een inspirerend en technologisch geavanceerd voorbeeld geven aan de rest van de wereld.

De geavanceerde digitale infrastructuur is flexibel en daardoor toekomstbestendig

Edge Olympic, voorheen bekend als Olympic Plaza, is gelegen aan de Amsterdamse Zuidas, nabij het Olympisch Stadion. Dankzij de geavanceerde technologie in Edge Olympic wordt een omgeving gecreëerd waarin gebruikers zich prettig voelen en optimaal kunnen presteren. Elke fase van het bouwproject is gericht op de gebruikers en hun individuele behoeften.

Slimme technologie

Het gebouw beschikt over een digitale infrastructuur die alles en iedereen binnen zijn muren verbindt met één cloudplatform. Met een smartphone-app kan iedereen zelf het licht en de temperatuur van zijn werkplek regelen. Het geluidsniveau en de luchtkwaliteit wordt continu gemeten.

Met dezelfde technologie kunnen gebruikers ook toegang krijgen tot het gebouw, hun collega’s snel vinden en beschikbare vergaderruimtes of werkplekken vinden. De geavanceerde digitale infrastructuur is flexibel en daardoor toekomstbestendig. Er kunnen eenvoudig extra diensten worden toegevoegd om aan de veranderende behoeften van huurders en gebruikers te voldoen. Daardoor kan EDGE Olympic het systeem voortdurend bijwerken ten gunste van het gebruikersgemak, de productiviteit en de creativiteit.

Duurzaamheid en circulariteit

Edge Olympic volgt een nieuwe duurzaamheidsstrategie om de voordelen voor mens en milieu te maximaliseren. Het streven is dat dit een van de eerste gebouwen in Nederland wordt met een WELL Gold-certificering, waar het laatste onderzoek en de nieuwste technische innovaties op het gebied van gezondheid en welzijn samenkomen.

Daarnaast is Edge Olympic ontworpen om de impact op het milieu te minimaliseren. In plaats van het oorspronkelijke gebouw te slopen, werd gekozen voor een herontwikkeling; materialen werden hergebruikt en circulaire producten en systemen geïntroduceerd. Het oude natuursteen dient nu bijvoorbeeld als vloer op de begane grond en het bovenste deel van EDGE Olympic is gebouwd met behulp van een demontabele houten constructie en een gecertificeerde Cradle-to-Cradle-gevel.

Het is de ambitie om van EDGE Olympic nog in 2018 een energieneutraal gebouw te maken. De oplevering van EDGE Olympic is gepland in mei 2018.

Olympic Plaza wordt Edge Olympic 2

Feiten en cijfers

– Locatie: Fred Roeskestraat 115-117-123, Amsterdam
– Partners (aannemer, architect, interieur architect) J.P. van Eesteren, Architekten Cie, Concrete
– Grootte in m2; 11.107 m2 verhuurbaar vloeroppervlak
– Doel (huurder): wordt aangekondigd
– Geplande opleverdatum: 01-05-2018
– Duurzaamheidscertificaten: Energielabel A, C2C gevel, streven naar BREEAM Excellent en
WELL Gold-certificering.

Advertisment ad adsense adlogger