Online tool: Beslisboom Verduurzaming Scholen

Online tool: Beslisboom Verduurzaming Scholen

Een gezonder binnenklimaat voor de school? Zuinige verlichting? Het dak isoleren of liever HR++ glas? Of toch maar zonnepanelen? Veel schoolbesturen willen hun scholen verduurzamen, maar weten niet hoe.

De Beslisboom Verduurzaming Scholen is een gratis keuzehulpmiddel voor verduurzaming van schoolgebouwen uit het primair en voortgezet onderwijs.

De Beslisboom geeft voor schoolgebouwen uit drie verschillende bouwjaarklassen een maatregelpakket met oplossingen voor energie- en binnenklimaatverbetering. Er zijn negen integrale maatregelpakketten, met maatregelen die onderling op elkaar zijn afgestemd.

Die zijn berekend voor een beoogde exploitatieperiode van 5, 15 of 25 jaar. Acht van de maatregelpakketten voldoen aan de Wet Milieubeheer en aan Energielabel C of B en Frisse Scholen Klasse C of B.

Slim investeren

Zo kunnen schoolbesturen slim verduurzamen. De Beslisboom geeft ook een indicatie van de benodigde bouw- en investeringskosten, opties voor de financiering en handige informatie over aanbestedingsprocedures.

Meer weten? Volg de workshop!

Op 7 februari organiseren IVVD, ontwerp- en ingenieursorganisatie Arcadis, Boot Advocaten en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) ’s middags een workshop over de Beslisboom. Met toelichting op de maatregelpakketten, praktijkvoorbeelden en informatie over contracteren, aanbesteden en financieren.

Green Deal Scholen

De Beslisboom is ontwikkeld door Arcadis in opdracht van RVO.nl in het kader van de Green Deal Scholen, en in samenwerking met Boot, BAM, Ruimte-OK, NLII, NIA, BNG, Platform 31, gemeente Rotterdam, en schoolbesturen PCOU, Ronduit en Spaarnesant.

De maatregelen en kosten zijn gebaseerd op deskundige informatie en ervaringen in de praktijk. De Beslisboom biedt ook voor marktpartijen en bijvoorbeeld Bouwagenda en Deltaplan een praktische aanpak.

Meer informatie: RVO

Advertisment ad adsense adlogger