Podium Duurzame Gebouwen

Podium Duurzame Gebouwen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland introduceert het Podium Duurzame Gebouwen. Het podium biedt een overzicht van de door RVO geselecteerde innovatieve, energiezuinige en duurzame projecten in de gebouwde omgeving.

BENG, Aardgasvrije bouw of EPC-waarde, overal zijn prachtige voorbeelden van

Er zijn onder andere tabbladen voor BENG-woningen, Renovatie van kantoren en Aardgasvrije bouw. Het is ook mogelijk om direct een selectie te maken op gebouwtype.

Er kan gekozen worden uit vrijstaande woningen, rijwoningen, hoekwoningen, portiekwoningen, galerijwoningen, kantoren. Maar ook gezondheidszorg, winkels en multifunctionele gebouwen behoren tod de zoekmogelijkheden. Per onderdeel zijn er tientallen fraaie voorbeelden te vinden.

BENG

Er zijn al een aantal voorbeelden die aan de straks geldende BENG-eisen voldoen zoals de herstructurering in Goes-West. Te lezen is dat de energiebehoefte: 8,60 kWh/m2/jaar. Het primair/fossiel energiegebruik = -20,60 kWh/m2/jaar, het percentage hernieuwbare energie is 163 procent.

Vrij zoeken

Met het tabblad Vrij zoeken verschijnt de kaart van Nederland waarop kan worden ingezoomd. Hier zijn alle projecten van het Podium Duurzame Gebouwen te vinden. Er kan hier ook GPR-gebouw, EPc-waarde, Energielabel of op de rc-waarden worden gezocht.

Klik hier voor het podium Duurzame Gebouwen

Foto: HOTT-House van Jos Lichtenberg.

Advertisment ad adsense adlogger