Dossier: Gasloze Woning

Inschrijving derde ronde proeftuinen aardgasvrije wijken Download - Rapport Proeftuinen Aardgasvrije wijken -Dossier: Gasloze woning

Hoe zal de omschakeling van gas naar duurzame warmte in Nederland verder van de grond komen? In dit dossier over de gasloze woning een overzicht van de B+U publicaties met daarin de economische- en politiek gevolgen en veel over de inzet, invoering en impact van de (aard-) gasloze woning in ons land.

Gasloze woning: waar, wanneer en hoe?

Onderzoek: Consument verkiest gasloze woning

Gasloos is de nieuwe standaard, aldus 93% van de respondenten in het onderzoek naar duurzame woonwensen onder woonconsumenten van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM. Bovenal willen de meeste consumenten nog veel verder gaan dan dat. Denk hierbij aan Nul op de Meter woningen (NOM) als voorkeur.
Lees meer …

Roadshow: circulariteit, betaalbaarheid en CO2-reductie

Op 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Brancheorganisatie Bouwend Nederland zet een Finch-woning in tijdens een roadshow langs acht gemeenten om aandacht te vragen voor maatschappelijke vraagstukken en oplossingen gerelateerd aan bouw en infra, waaronder gasloos.
Lees meer …

Een gasloze toekomst prima, maar wie betaalt dat?

Wie betaalt de rekening van een gasloos Nederland? Terpstra riep pensioenfondsen, banken en overheid op na te denken over financiële arrangementen waarmee het voor de burger aantrekkelijk wordt gemaakt te investeren in duurzaam wonen.
Lees meer …

Lelystad en Almere zetten snel in op aardgasvrije nieuwbouw

De colleges van Lelystad en Almere hebben besloten met ingang van 1 januari 2019 te kiezen voor aardgasvrije nieuwbouw. Het voorgestelde besluit is in lijn met de intentieverklaring ten aanzien van gasloze nieuwbouw die gisteren ondertekend is vanuit de MRA, Metropool Regio Amsterdam.
Lees meer …

Betrek bewoners bij nemen van duurzame maatregelen

Tijdens de tweede Aedes-Bouwend Nederland Verduurzamingstafel kwamen corporaties en bouwers met ideeën voor duurzame maatregelen. Gebruik bestaande technieken om corporatiewoningen te verduurzamen en ontwikkel los daarvan een tweede spoor voor innovaties.
Lees meer …

Dossier: Gasloze woning

Gasloze woning straks een strop voor huiseigenaren

Zonder steun voor een groot deel van de huiseigenaren, zal de omschakeling van gas naar duurzame warmte in Nederland niet van de grond komen. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Ecorys in opdracht van Milieudefensie over ondermeer de gasloze woning.
Lees meer …

Grote bedrijven van het gas af

Bedrijven moeten versneld stoppen met Groningengas als het aan minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes ligt, zo meldt NOS. Het gebruik van veertig bedrijven staat gelijk aan dat van twee miljoen huishoudens.
Lees meer …

Hengelo bespaart 60 procent CO2 met warmtenet

De gemeente Hengelo, viert een belangrijke mijlpaal in het verduurzamen van het warmtenet in Hengelo. Dankzij de hoofdleiding die AkzoNobel sinds kort verbindt met het warmtenet, wordt nu ook de industriële restwarmte benut voor het verwarmen van huizen en bedrijven.
Lees meer …

Bewoners in Roosendaal van gas los

Een lage temperatuur warmtenet voorziet de woningen van de bewoners van de Nieuwe Wipwei in Roosendaal van restwarmte. Hiermee zet Roosendaal een volgende, grote stap in het realiseren van haar duurzaamheidsambities.
Lees meer …

Subsidie voor aardgasloze woningen

In Amsterdam zijn ze er zeker van: in 2050 is Amsterdam een stad zonder aardgas. Dat betekent dat ruim 350.000 woningen moeten overgaan van aardgas naar duurzame verwarming en elektrisch koken. Om Amsterdamse huiseigenaren op weg te helpen heeft het college 5 miljoen euro subsidie uitgetrokken.
Lees meer …

Dossier: Gasloze woning

Einde verplichte gasaansluiting nieuwbouwwoningen

De wettelijke verplichting om nieuwbouwwoningen aan te laten sluiten op het gasnet komt te vervallen. Hiermee wil het kabinet de CO2-uitstoot verminderen tot bijna nul in 2050. Minister Kamp (EZ) heeft hiervoor een wetswijziging naar de Tweede Kamer gestuurd.
Lees meer …

Gasloze nieuwbouw in minderheid

Bijna 150.000 opgeleverde woningen die tussen 2017 en 2021 krijgen een gasaansluiting. Dat is 64% van alle Nederlandse nieuwbouwwoningen. Terwijl gas een fossiele verwarmingsbron is waar Nederland juist vanaf moet.
Lees meer …

Sneller dan gedacht, huis zonder aardgas

Een huis zonder aardgas dat wordt verwarmd door restwarmte van een fabriek, elektriciteit of geothermie. Nog veel meer windmolenparken op de Noordzee, die moeten leiden tot het sluiten van alle kolen- en gascentrales.
Lees meer …

Miljoeneninvestering in nieuw systeem gasloze woning

Een zak water in de kelder een warmtepomp en zonnepanelen. Die drie ingrediënten blijken voldoende om een woningte verwarmen zonder stookkosten. Techniek met ‘waterbed’ in de kelder krijgt vertrouwen grote bedrijven.
Lees meer …

Hoe functioneren de eerste gasloze woningen?

Het wordt steeds gebruikelijker dat woningen geen gasaansluiting meer hebben. Nieuwe technieken maken het steeds eenvoudiger om zonder gasaansluiting te bouwen. Dat komt op het goede moment, nu de vraag naar wonen zonder gasaansluiting toeneemt, door de spanningen rond de aardbevingen in Groningen.
Lees meer …

Advertisment ad adsense adlogger