Twintig Tiny Houses in Sneek opgeleverd

Tiny

In Sneek zijn twintig verplaatsbare Tiny House woningen opgeleverd in de wijk Tinga. Er was veel belangstelling voor deze ‘tiny houses’.

De teller staat bij Heijmans nu op 135 geleverde Tiny Houses

De Tiny Houses worden ook wel ONE-woningen genoemd. Het zijn woningen voor een- of tweepersoonshuishouden(s) met één slaapkamer. Deze woningen blijven maximaal tien jaar staan. De locatie ligt naast De Spil aan de zijde van de Eekmolen.

In Sneek is een tekort aan woningen voor kleine huishoudens. Ook hebben de gemeente en Accolade de taak om de vluchtelingen met een verblijfstatus een woning te bieden. Er worden tien woningen toegewezen aan statushouders. Op dit moment is de vraag naar woningen voor beide groepen actueel. Het is lastig te voorspellen of deze vraag in de toekomst blijft. Dat vraagt om flexibiliteit. Daarom is gekozen voor tijdelijke woningen op deze plek.

Flexibel

De ONE-woning is een compact en slim ingericht huis. De 39 m² woonoppervlak is verdeeld over twee woonlagen. Alle benodigde faciliteiten zijn aanwezig. Zoals een keuken, badkamer, woonkamer, slaapruimte, eigen voordeur en buitenterras.

Duurzaam bouwen en wonen

De woning is all electric. Er is geen gasaansluiting. De ecologische voetafdruk van deze woningen is veel kleiner. Het gebruikte materiaal is zo duurzaam mogelijk en grotendeels herbruikbaar. Er wordt gewerkt volgens The Natural Step, een methode voor organisaties om volledig duurzaam te worden. Het streven naar een energieneutraal woningbezit in 2040 hoort hier ook bij.

Op dit moment staat de teller bij Heijmans op 135 bestelde en geleverde exemplaren van de Heijmans One.

Advertisment ad adsense adlogger