Roadshow: circulariteit, betaalbaarheid en CO2-reductie

Roadshow: circulariteit, betaalbaarheid en CO2-reductie

Op 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Brancheorganisatie Bouwend Nederland zet een Finch-woning in tijdens een roadshow langs acht gemeenten om aandacht te vragen voor maatschappelijke vraagstukken en oplossingen gerelateerd aan bouw en infra.

De Finch-woning gaat op tour langs acht Nederlandse gemeenten

Er zijn veel maatschappelijke problemen die volgens branchevereniging Bouwend Nederland dringend om actie vragen. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud van wegen en bruggen, het bouwen van betaalbare woningen of de verduurzaming van de woningvoorraad. Acties die lokaal veel impact hebben.

De branchevereniging van bouw- en infrabedrijven wil deze acties graag samen met de lokale politiek oppakken. “Samen willen wij de gemeenten in Nederland aantrekkelijker, duurzamer en welvarender maken,” aldus Bouwend Nederland.

Oplossingen

Met het plaatsen van een duurzaam microappartement van Finch Buildings in acht gemeenten brengt Bouwend Nederland de verschillende thema’s rond de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart samen. “De Finch woning laat goed zien waar onze campagne om draait. Het maakt zichtbaar welke oplossingen mogelijk zijn als we praten over verduurzaming, betaalbare woningen en ook werkgelegenheid.”

Roadshow

De Finch woning gaat van 19 februari t/m 15 maart op tour en doet prominente plekken in 8 Nederlandse gemeenten aan. De Groot Vroomshoop, producent van de modules, transporteert, monteert en demonteert de module tijdens de roadshow. De Finch woning staat steeds een à twee dagen op een locatie om vervolgens weer verplaatst te worden.

Het appartement is de hele dag open voor geïnteresseerde inwoners, politici en ondernemers. Op deze dagen zullen ook medewerkers van Finch Buildings en De Groot Vroomshoop aanwezig zijn voor gerichte vragen over huisvestingsoplossingen met Finch.

Aftrap

Finch Buildings grijpt de roadshow aan om haar nieuwe campagne af te trappen. Circulariteit, betaalbaarheid en CO2-reductie staan hoog op de beleidsagenda’s van lokale overheden.

De landelijke overheid heeft als doel gesteld dat Nederlandse woningen uiterlijk in 2050 van het gasnet afgesloten moeten zijn. Met de realisatie van een circulair, gasloos en energiezuinig (EPC 0) appartementencomplex voor sociale huur, koop en vrije sector huur later dit jaar, toont Finch aan dat het niet nodig is om zo lang te wachten.

Data en locaties roadshow
19 febr. Drachten
21-22 febr. Zoetermeer
24 en 26 febr. Delfzijl
28 febr.-1 mrt Haarlem
3 en 5 mrt Amsterdam
7-8 mrt Roermond
10 en 12 mrt Assen
14-15 mrt Den Haag

De exacte locaties worden via social media bekendgemaakt.

Finch Facebook
Finch Twitter
Finch Twitter

Fotografie: Kees Hummel

Advertisment ad adsense adlogger