MGZ wint aanbesteding onderhoud infrastructuur N-H

MGZ wint aanbesteding onderhoud infrastructuur provincie Noord-Holland

Het onderhoud aan de complete infrastructuur in de provincie Noord-Holland, regio Zuid, is middels een aanbesteding gewonnen door de combinatie MGZ.

Civiel technische bedrijven lijken steeds vaker de samenwerking met elkaar op te zoeken

Mobilis, Van Gelder Groep en De Jong Zuurmond zijn speciaal voor dit project een samenwerkingsverband gestart. De komende tien jaar zijn zij verantwoordelijk voor het onderhoud aan onder meer de wegen en vaarwegen. Het onderhoudscontract voor de vijftien beweegbare kunstwerken in de regio heeft zij neergelegd bij Griekspoor, vanwege de specialisatie in het onderhoud van bruggen en sluizen.

Bereikbaarheid cruciaal

In regio Zuid bevinden zich diverse belangrijke toegangswegen waarvan de bereikbaarheid cruciaal is. Zo maken bloemenveilingen elke dag gebruik van de Aalsmeerderbrug bij de N196 om van en naar de snelweg A4 te komen. Storingen aan de brug kunnen een grote file veroorzaken.

Edwin van Sorge, Technisch Manager bij Griekspoor: “Het oplossen van storingen heeft de hoogste prioriteit. Zo zijn wij na een melding gegarandeerd binnen 45 minuten op locatie. Vaak lukt dat zelfs al binnen dertig minuten. Eenmaal aangekomen zorgen we ervoor dat de situatie veilig is en de brug uiterlijk binnen zestug minuten weer beschikbaar is”.

Nul inspectie

De provincie wil dat de bruggen en sluizen de komende tien jaar minstens zo goed onderhouden blijven als dat zij nu zijn. Middels een onafhankelijke nul inspectie is de huidige staat van de beweegbare kunstwerken in kaart gebracht, de basis voor het optimaal indelen van het onderhoud. De nul inspectie is inmiddels afgerond en ook de eerste storingen zijn opgelost. In november wordt met het vaste onderhoud gestart.

Meerwaarde in samenwerken

Civiel technische bedrijven lijken steeds vaker de samenwerking met elkaar op te zoeken. Kevin Olijerhoek, Technisch Manager bij Van Gelder Groep: “Door de samenwerking op te zoeken kun je een meerwaarde creëren voor de eindklant. Wat je met meerdere organisaties kunt bieden, is altijd meer dan een partij alleen.”

Daarbij kun je gebruikmaken van ieders specialiteiten, ziet Olijerhoek. “Wat de kwaliteit van de werkzaamheden weer ten goede komt. Ik verwacht dat we dit soort samenwerkingsverbanden in de toekomst steeds vaker gaan zien.”

Advertisment ad adsense adlogger