Duurzaam, verplaatsbaar schoolgebouw

Het nieuwe schoolgebouw van basisschool Klein Amsterdam is opgeleverd en opent binnenkort haar deuren in Amsterdam-Noord. Maar omdat de definitieve kavel pas over zes jaar beschikbaar is, zal het schoolgebouw in de tussentijd verplaatst moeten worden.

De houten modules zijn voor honderd procent circulair geproduceerd

Daarom creëerde De Groot Vroomshoop in samenwerking met SeARCH Architecten en basisschool Klein Amsterdam een unieke oplossing voor dit onderwijsvraagstuk: verplaatsbare houten modules van permanente kwaliteit en mét een prachtige uitstraling.

Nieuw bouwconcept

Het project Klein Amsterdamis heeft De Groot Vroomshoop samen met SeARCH Architecten en de basisschool gerealiseerd. Deze houten modules zijn niet alleen honderd procent circulair geproduceerd, ze zijn ook van permanente kwaliteit, flexibel inzetbaar, eenvoudig te (ver)plaatsen, met elkaar te combineren en uit te breiden.

Hierdoor kan de gebruiker eenvoudig inspelen op groei, krimp of een andere huisvestingsbestemming. Na de permanente gebruiksperiode van tenminste veertig jaar kan het hout worden hergebruikt voor andere doeleinden.

Advertisment ad adsense adlogger