Nieuw metrostation Hoek van Holland

Nieuw metrostation Hoek van Holland

Het duurt nog even, maar over een aantal jaren kunnen strandgangers in Hoek van Holland pal naast het strand uit de metro stappen. Niet tot ieders tevredenheid.

Bewoners van het appartementencomplex in Hoek van Holland zijn bang voor verzakkingen

De plannen voor de bouw van een nieuw metrostation aan het eind van de zogeheten Hoekse Lijn mogen van de Raad van State doorgaan. Alle bezwaren van de tegenstanders zijn door de hoogste bestuursrechter ongegrond verklaard.

De Hoekse Lijn fungeerde als spoorlijn en wordt momenteel getransformeerd tot metrolijn. Probleem is dat het eindpunt van de lijn (Hoek van Holland Strand) meer dan een kilometer van het strand ligt.

Pendelbussen

De gemeenteraad van Rotterdam, waar Hoek van Holland bij hoort, heeft vorig jaar de plannen goedgekeurd om de lijn door te trekken. De omwonende waren niet blij met het besluit en zijn bang voor geluidsoverlast en trillingen. Zij zien het liefst dat er bijvoorbeeld pendelbussen worden ingezet.

De rechter wees dit van de hand. De huidige infrastructuur is op drukke dagen overbelast. Metro’s kunnen veel meer mensen vervoeren dan bussen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat de overlast binnen de perken valt.

Nieuwe procedure

De bewoners van de Strandweg in Hoek van Holland hebben teleurgesteld gereageerd op de uitspraak van de Raad van State. Zij vrezen strkas verzakkingen van het appartementencomplex. De constructeur van de appartementen meent dat er negen meter vanaf de fundering géén bouwactiviteiten mogen plaatsvinden.

De gemeente Rotterdam kan een nieuwe procedure tegemoet zien. De gemeente Rotterdam is vooralsnog na drie jaar juridisch touwtrekken blij met de uitspraak.

Advertisment ad adsense adlogger