Noordkant station Utrecht Centraal vandaag geopend

Noordkant station Utrecht Centraal vandaag geopend

Vandaag is de nieuwe stationshal aan de noordkant van Utrecht Centraal voor het eerst geopend voor reizigers. Het nieuwe deel bestaat uit 12.000 vierkante meter extra ruimte. Met de opening begint de laatste fase van de verbouwing van Utrecht Centraal. Noordkant station Utrecht Centraal vandaag geopend.

Momenteel wordt het laatste stuk van de oude stationshal afgebroken en opnieuw opgebouwd. De nieuwe OV-terminal moet eind 2016, na vijf jaar bouwen, gerealiseerd zijn. De hele hal kan dan 280.000 reizigers per dag verwerken.

Extra ruimte

De verbouwing heeft voornamelijk geresulteerd in een veel groter en ruimer oppervlak voor een betere doorstroom van reizigers. Het golvende dak van de hand van Benthem Crouwel Architecten zorgt voor extra lichtinval, om de reiziger nog meer ruimte te laten ervaren. Reizigers kunnen vanaf vandaag recht vanuit de hal Hoog Catharijne inlopen. Daarnaast verbindt een tien meter brede looproute het Jaarbeursplein en de binnenstad. Na vrijdag gaat de laatste bouwfase van het vernieuwde Utrecht Centraal in.

Miljoenenstrop

ProRail bendarukt dat de bouw van de vernieuwde stationshal volgens planning verloopt en bovendien binnen de begroting blijft. In het Financieel Dagblad van gisteren werd uitgebreid stilgestaan bij een ander project te Utrecht Centraal, namelijk de spoorvernieuwing. Het project, genaamd DoorStroomStation Utrecht (DSSU), loopt een jaar vertraging op en kost tientallen miljoenen meer dan begroot.

Advertisment ad adsense adlogger