Onveilige provinciale wegen

provinciale wegen onveilig

Voor de publieksactie ‘Verkeersveiligheid provinciale wegen’ hebben ruim 2882 weggebruikers hun mening gegeven. Zij lieten weten welke provinciale wegen verkeersveiliger moeten worden gemaakt. De reacties bevatten waardevolle informatie die gaan over zowel infrastructuur als over het rijgedrag.

Bouwend Nederland en haar leden sluit zich aan bij de publieksactie van de ANWB. Bouwend Nederland geeft aan dat haar leden klaar staan om de infrastructuur veilig te maken. Met een investering van €1 miljard kunnen de provinciale wegen weer veilig worden gemaakt. In Nederland vallen er dagelijks twee verkeersdoden en raken er 50 mensen gewond. Hoewel provinciale wegen maar 6% van het totale wegennet bevat, valt een kwart van de slachtoffers daar. Onveilige provinciale wegen zorgen dus voor veel slachtoffers.

Prioriteitenlijst

Bezuinigingen op de infrastructuur zullen de wegen nog onveiliger maken. De ANWB pleit dan ook voor verbreding van rijstroken, een bredere scheiding tussen rijbanen, en dat objecten in de berm (zoals bomen) beter worden afgeschermd. Daarnaast vindt de ANWB dat onveilige situaties op kruispunten moeten worden aangepakt. Per provincie wordt een prioriteitenlijst aangeboden waarop opmerking staan waarom bepaalde wegen als eerste moeten worden aangepakt.

Minder verkeersdoden

De financiële investering van €1 miljoen moet er voor zorgen dat moet er een forse daling van dagelijkse verkeersslachtoffers. Initiatieven zoals deze en die van Bouwend Nederland zijn dan ook noodzakelijk om het belang van wegonderhoud op de politieke- en gemeentelijke agenda te houden.

Advertisment ad adsense adlogger