Allround familiebedrijf, Bijl Bruggen

Bijl Bruggen

Bijl Bruggen is voortgekomen uit Bijl Profielen en is in ruim 37 jaar tijd uitgegroeid tot een gerenommeerde producent van glasvezelversterkte polyester profielen en hoogwaardige composietconstructies. Nederland is de thuismarkt, maar de grenzen zijn verlegd, want vanuit de vestiging in Heijningen bedienen zij klanten in geheel Europa. Klanten die actief zijn in diverse branches zoals de bouw, industrie, infrastructuur, HVAC, offshore, tuinbouw, energietechniek, sport en recreatie.

Wim Bijl is in 1978 in het Westland begonnen toen hij voor het eerst een mal voor een polyester boot maakte. In de jaren daarna verdiende Bijl Profielen zijn sporen in de tuinbouwsector en werden er veel polyester vloeistofbakken voor de tuinbouw gemaakt. In 1988 werden de activiteiten zo groot dat er naar uitbreiding werd gezocht in Heijningen. In de jaren negentig produceerde het bedrijf de welbekende glasbakken en toen in 1995 de eerste pultrusie machine werd aangeschaft kwamen de orders binnen uit de luchtbehandeling branche. Die aanschaf bleek een groot succes en in 1999 werd er een nieuw pand aangeschaft speciaal voor de productie van pultrusie profielen. Pultrusie – of vrij vertaald profieltrekken – is een geautomatiseerd continu productieproces voor het fabriceren van glasvezelversterkte kunststof (GVK) profielen en het staat garant voor een constante kwaliteit. De productie vereist weinig energie en het eindresultaat is uitermate duurzaam.

Twee jaar geleden vierde Bijl Profielen haar 35 jarige jubileum. Momenteel beschikt het bedrijf over een modern machinepark en produceren zij GVK profielen in de meest complexe vormen, geheel naar de wensen van de klant en compleet nabewerkt zoals de klant dat wenst. Luisteren, meedenken met hun klanten en openstaan voor vernieuwingen vormen de basis van de organisatie. Hoewel Bijl Profielen klein van formaat is, zijn zij uniek in Nederland met zes pultrusie machines in hun bezit. Bijl Profielen is trots op haar reputatie als innovatief bedrijf en krijgt de waardering vanuit de markt door snelle leveringen, flexibel te opereren en mee te denken met de klant.

Complete composiet bruggen

Naast glasvezelversterkte polyester profielen produceert Bijl Bruggen ook complete bruggen. De draagconstructie van de bijl brug is opgebouwd uit gepultrudeerde glasvezelversterkte polyester profielen. Voor het brugdek worden Bijl brugdekplanken gebruikt. In 2004 is de eerste dragende Bijl brugconstructie geproduceerd. Door de jarenlange ervaring in de productie van glasvezelversterkte profielen staat het bedrijf dan ook garant voor een constante hoge productiekwaliteit. Door een unieke productiemethode is Bijl in staat flexibel te bouwen naar de wensen van de klant. Uiteraard is alles doorgerekend en getest volgens de hoogste normen. Bijl bouwt bruggen in vele vormen en maten die voldoen aan alle eisen zonder dat daar een dure mal voor gemaakt moet worden. Zo kan er snel, efficiënt en voordelig gewerkt worden. Bijl bouwt ook prefab bruggen die zeer licht in gewicht zijn en ideaal zijn voor moeilijke plekken. De brug wordt in zijn geheel gebouwd in de fabriek van Bijl en wederom kan de klant kiezen uit diverse kleuren en maten.

Naast het produceren van complete composiet bruggen vervangt Bijl ook onderdelen van een bestaande brug zoals een brugdek op een stalen of houten constructie. Er was in 2014 weer een enorme vraag naar BIJL brugdekplanken. Bijl produceerde vorige jaar 20.000 meter brugdekplanken. Het merendeel was bestemd voor renovatieprojecten, ter vervanging van verouderde en verrotte houten delen. Veelal leveren zij aan aannemers, maar daar waar de opdrachtgever dat van hun verlangt, hebben ze ook een eigen montageteam dat op locatie de dekken monteert. Veelal betrof het loop- en fietsbruggen, maar ze hebben ook een dek voor gemeente Lansingerland in één stuk aangeleverd. Opgebouwd met BIJL plank 85 (deze plank is geschikt voor een voertuig tot 10 ton aslast), geheel verlijmd zonder naden en voorzien van een afdekkende laag polyester. Met composiet is werkelijk zo goed als alles mogelijk!

Projecten

Gemeente Rotterdam koos in 2011 als een van de eerste gemeentes voor een BIJL Brug. Goed voorbeeld doet goed volgen en tot nu toe heeft BIJL meer dan 50 complete composiet bruggen gebouwd in verschillende soorten en maten. Zo heeft onlangs gemeente Alblasserdam gekozen voor drie getoogde BIJL bruggen. Alle bruggen zijn door middel van de samengestelde GVK ligger geproduceerd. De bruine GVK leuning past in het landelijk gebied waar de bruggen staan. Maar de belangrijkste reden om voor een BIJL brug te kiezen was de lange levensduur en de minimale onderhoud aan de bruggen.
In Duitsland wordt er volop gerenoveerd met de Bijl GVK planken. In Crailsheim is een brug gerenoveerd met behulp van Bijl planken. De gemeente Zoetermeer huurde Bijl Bruggen in voor het plaatsen van een 11 meter lange slanke composiet brug met een combinatie van staal en composiet leuningen. Kijk voor meer referenties en projecten op: www.bijlbruggen.com

Markweg Zuid 34
Havennummer 5203
4794 SN Heijningen
T +31 (0) 167 521 717
F + 31 (0) 167 521 818
www.bijlbruggen.nl

 • Opbouw met eigen ­composiet profielen
 • Inzichtelijke constructie en ­volledig inspecteerbaar
 • Corrosie- bestendig
 • Praktisch onderhoudsvrij
 • Beschadigingen kunnen ­makkelijk worden hersteld
 • Licht gewicht
 • Eenvoudige plaatsing
 • Levensduur van meer dan 100 jaar
 • Duurzaam en kan niet rotten
 • Uv-bestendig
 • Ongevoelig voor schimmels
 • Geheel vlamdovend
Advertisment ad adsense adlogger