Duurzame milieuvriendelijke oplossingen in de weg en waterbouw

  • Tribute2

Tribute bv is een toonaangevende leverancier van duurzame producten in de levendige wereld van de civiele en ingenieurs-biologie. Samen met partners en leveranciers in binnen- en buitenland ontwikkelt Tribute al meer dan 30 jaar duurzame milieuvriendelijke oplossingen en alternatieven voor gebruik in o.a. de weg- en waterbouw. Duurzame milieuvriendelijke oplossingen in de weg en waterbouw

Deze materialen worden ingezet bij oevers, dijken en taluds om erosie te voorkomen. De Nederlandse markt staat erom bekend nog steeds veel synthetische geotextielen toe te passen. Vaak is er een milieuvriendelijk en kostenbesparend alternatief voorhanden in de vorm van biologisch afbreekbaar geotextiel. Deze duurzame geotextielen breken op een natuurlijke wijze af en vormen derhalve geen belasting voor het milieu. Het overheidsbeleid is er op gericht het gebruik van deze producten te stimuleren. In samenwerking met o.a. Agro Kennis Keten, Wageningen UR en het CUR doet Tribute verder onderzoek naar de mogelijkheden. Onder de naam Greenfix Soiltec levert Tribute geotextielen op basis van 100% natuurlijke grondstoffen. Deze producten op basis van o.a. kokos vervullen de functie van filter, drainage, wapening, uitspoeling- en erosiebescherming. Kokosfiltermatten en netten worden ingezet om efficiënt gebruik te maken van de openbare ruimte, er kunnen relatief steile taluds mee worden beschermd tegen erosie. Ook kunnen de matten vooraf worden voorzien van een grasmengsel naar keuze. Na verloop van tijd verteert het geotextiel en neemt de vegetatie de functie van het materiaal over. Greenfix Armaflor kokosmatten en kokosrollen worden op onze kwekerij voorzien van water- en oeverplanten. Deze worden vaak ingezet bij de aanleg van natuurvriendelijke oevers en de stabilisatie hiervan. Het grote voordeel van de matten en rollen is dat de planten zich na installatie direct zullen hechten aan de ondergrond en daarmee bijdragen erosie en uitspoeling te voorkomen. In stedelijk gebied dragen voorgekweekte matten en rollen meteen bij aan een groen gezicht. Ook kunnen ze gebruikt worden om damwanden en betonnen constructies aan het oog te onttrekken. Armaflor producten zijn onderhoudsvrij, relatief licht en eenvoudig aan te brengen.

Greenfix Biocovers-Weedcontrol, onkruid vergaat!

Om een antwoord te geven aan de steeds toenemende vraag uit de markt naar een ecologische oplossing tegen onkruid levert Tribute bv sinds enige tijd met veel succes Greenfix Biocover. Biocover is een milieuvriendelijk alternatief voor herbicides, onkruidverdelgers en kunststof worteldoek. Als basis wordt PLA gebruikt, een biopolymeer gewonnen uit zetmeel van plantaardig (afval) materiaal. Biocover wordt gemaakt uit 100% hernieuwbare grondstoffen en is 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar, hierdoor is Biocover onderscheiden door Vinicotte met het OK Compost certificaat. Door veel gemeenten en hoveniers wordt Biocover reeds toegepast als alternatief voor o.a. zwart wortelfolie. Omdat Biocover na verloop van tijd afbreekt kan veel geld bespaard worden op eventuele verwijderingskosten. Het gewone worteldoek kan tot tweehonderd jaar meegaan en is een zware belasting voor het milieu. Ook het probleem van rafelen en sliertvorming komt bij biocover niet voor. Biocover wordt veel gebruikt om jonge aanplant te beschermen tegen onkruid. Doordat het doek vocht en lucht goed doorlaat en onkruid tegengaat, groeit jonge aanplant aanzienlijk sneller. Ook het veelvoorkomende probleem van broei en uitdroging zoals dat bij “standaard” antiworteldoek het geval is wordt voorkomen. Biocover biedt ruim vijf jaar bescherming tegen onkruid en erosie; ondertussen heeft de aanplant alle tijd om zich zonder concurrentie van onkruid te vestigen. Biocover wordt toegepast als onkruid- en erosiewerend doek in tuin- en landschapsarchitectuur, openbaar groen, borders, bermen, taluds, parken, kwekerijen en volkstuinen.

Greenfix Presto Geoweb

Het enige niet afbreekbare product dat Tribute levert is een aanvulling op situaties waar zware eisen aan een constructie gesteld worden. Presto Geosystems® is een toonaangevende fabrikant van een hoogwaardig cellulair opsluitingssysteem met toepassingen in de grond-, weg- en waterbouw alsmede ruimtelijke inrichting. Geoweb® is begin zeventiger jaren ontwikkeld voor het US Army Corps Engineers om op instabiele ondergronden snel een tijdelijke weg aan te leggen voor het transport van zwaar materieel. Het product is doorontwikkeld en is thans het meest betrouwbare geavanceerde opsluitingssysteem voor het oplossen van grondstabilisatie problemen. Geoweb® geocellen zijn een driedimensionaal flexibel wapeningssysteem bestaande uit ultrasoon gelaste PE-HD strips. Door de secties uit te trekken ontstaat er een honingraatstructuur die kan worden gevuld met granulaat, aarde, etc. Geocellen functioneren als kleine containers. Zij beschermen het vulmateriaal tegen hydraulische en mechanische krachten. Door de interactie tussen celwand, celgeometrie en de vulling, wordt de stabiliteit en het draagvermogen van o.a. wegen aanzienlijk verhoogt. Geoweb® geocellen zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar aangezien aan elk project andere eisen worden gesteld. Door het invullen van een Request For Project Evaluation formulier kunnen wij u het juiste type adviseren. Tevens maken wij gebruik van een aantal unieke gepatenteerde middelen om de secties onderling te verbinden waarmee een enorme tijdsbesparing wordt gerealiseerd. Presto Geoweb® wordt toegepast o.a. als funderingssysteem bij wegen, spoor, haven- en vliegveldfaciliteiten, opslagterreinen, etc. Als grondkeringssysteem wordt Presto Geoweb® toegepast bij dijken, taluds en oevers.

Esdoornhof 32
3831 XZ Leusden
T 033-4943275
info@tributegreenfix.nl
www.tributegreenfix.nl

Advertisment ad adsense adlogger