Innovatie staat voorop bij Dover Verkeersmaatregelen

DOVER Verkeersmaatregelen

Het werken aan de weg brengt altijd risico’s met zich mee. Om deze risico’s zo goed mogelijk te beheersen is een verkeerskundige aanpak volgens geldende richtlijnen vereist. Dé specialist op het gebied van verkeersmaatregelen is Dover Verkeersmaatregelen. Dover werkt volgens deze richtlijnen en adviseert over de juiste volgorde. Heldere communicatie en eenduidige maatregelen zijn daarbij de sleutelwoorden. Innovatie staat voorop bij Dover Verkeersmaatregelen.

De kracht van Dover is dat zij de opdrachtgevers ontzorgt waar mogelijk is. Contacten worden zorgvuldig onderhouden en al het personeel is deskundig opgeleid om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Het bedrijf verleent totaaldiensten voor verkeersgeleiding, afzettingen en bewegwijzering. Uiteraard wordt er te allen tijde rekening gehouden met de geldende veiligheidsvoorschriften. Het bedrijf is ISO 9001, KOMO BRL 9101 en VCA** gecertificeerd, want de veiligheid van de wegwerker staat altijd voorop, waarbij een goede doorstroming van het verkeer moet worden nagestreefd.

Innovatieve dienstverlening

Het bedrijf adviseert klanten over het omgaan met tijdelijke verkeersstromen en voert daarnaast zelfstandig projecten uit op het gebied van (tijdelijke) verkeersgeleiding en veiligheid. Het klantenbestand is breed. Enerzijds betreft het aannemersbedrijven met wie Dover al in aanbestedingsfase optrekt om een zo goed mogelijk verkeersmaatregelenplan op te stellen, anderzijds betreft het publieke opdrachtgevers zoals Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten voor wie Dover plaatst. Het uitgangspunt is steeds het ontzorgen van de klant en het inbrengen van specifieke ervaring in het omgaan met verkeer en verkeersveiligheid. Een praktisch voorbeeld hiervan is het ‘verkeersloket’ dat Dover haar klanten aanbiedt. Dover neemt dan het gehele aanvraag- en coördinatieproces rondom verkeersmaatregelen voor haar rekening. Maar ook voor het verhuren van materialen is men bij de organisatie aan het juiste adres.

Dover heeft samen met Silca Traffic systems Europe uit Culemborg een nieuw systeem ontwikkeld voor het toepassen van een -Rijdende Afzetting In de Nacht (RAIN): de SilRainDo. Bij de SilRainDo is de LED display direct op een voertuig van 1.70 breed gemonteerd en wordt met behulp van een hydraulisch systeem uitgeklapt tot een verticale positie. Het initiatief tot de bouw komt van Dover. Om de Rain informatiewagen in een systeem te kunnen -bouwen zocht het bedrijf contact met Silca. Het was nog een hele uitdaging om het systeem te bouwen, maar het resultaat is verbluffend. Beide machines (voertuig en Rain informatiesysteem) draaien op één energiebron en dat maakt het -systeem veiliger, sneller en efficiënter inzetbaar dan het gang-bare systeem. Ook nieuw zijn de QuickCube en de MiniCube. Het eerste is een tijdelijke rijbaanverlichting die bestaat uit een aantal lampen.
De MiniCubes worden ingezet als werkplekverlichting. Deze cubes zijn ook in samenwerking met Silca Traffic Systems Europe ontwikkeld. In een jaar zijn er al 45 QuickCubes geproduceerd. Dover -investeert veel in innovatie om aan de wensen van de opdrachtgever te blijven voldoen.

Leeuwenstein Groep B.V.

Dover maakt deel uit van de Leeuwenstein Groep B.V. die meer dan een halve eeuw ervaring heeft in het aanleggen en onderhouden van de buitenruimte. Niet voor niets staat dit bedrijf al jaren bekend als een prominente en veelzijdige speler en solide en betrokken partner in de branche. Met ruim 250 werknemers voert de Leeuwenstein Groep complexe aanleg- en onderhoudsprojecten uit in infra, groenprojecten en verkeersmaatregelen.

Neem kennis van de Dover organisatie via: www.doverbv.nl en voor de Leeuwenstein Groep kijk op: www.leeuwenstein.com.

Bosmanskamp 31 – 33
4191 MS Geldermalsen
T 0345-612252
info@doverbv.nl
www.doverbv.nl

Advertisment ad adsense adlogger