Eemfors, specialist in groene zorg

Eemfors

Als onderdeel van de Amfors Groep die aan ruim 1500 werknemers werkgelegenheid biedt, heeft Eemfors met 350 werknemers een totaalpakket in huis op het gebied van groenvoorziening, vuilverwijdering, civiele techniek, speelvoorzieningen en stad- en groenonderhoud. Het bedrijf begon ooit als sociaal werkvoorzieningschap, maar is inmiddels uitgegroeid tot het leer-werkbedrijf in de regio Amersfoort. Eemfors, specialist in groene zorg.

Eemfors levert maatwerk in het onderhoud van de gehele buitenruimte. Dat zij daarbij rekening houden met de individuele mogelijkheden van de werknemers, is als sociaal maatschappelijke onderneming vanzelfsprekend. De sociale doelstelling is het bevorderen van de arbeidsintegratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op 1 januari 2015 treedt de participatiewet in werking. Meer mensen met een arbeidsbeperking kunnen dan aan de slag bij gewone werkgevers. Amfors wilde niet wachten tot die datum en heeft vooruitlopend op deze wet afgelopen jaar al een enthousiaste groep werknemers in hun werkbestand opgenomen. Inmiddels zijn zij opgeleid tot medewerker groen binnen Eemfors. Amfors mag zich met recht het leer-werkbedrijf in de regio voor de gemeenten Amersfoort, Baarn, Leusden, Bunschoten, Soest en Woudenberg noemen. Bij het bedrijf krijgen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding en worden zij begeleid in en naar werk. Sociaal maatschappelijk betrokken ondernemerschap staat daarmee hoog in het vaandel.

Totale GROENE ZORG

Het groenbedrijf richt zich voor 80 procent op de overheid en 
20 procent op bedrijven en instellingen in een straal van 30 kilometer rondom Amersfoort. Voor het Meander Ziekenhuis, dat eind 2013 opgeleverd werd, verzorgt en onderhoudt Eemfors de groen-voorziening van de geheel nieuw aangelegde buitentuin. En het stadion van FC Utrecht wordt door het bedrijf zowel van buiten als van binnen schoongemaakt met een speciaal daarvoor bestemde veegmachine. Het bedrijf onderscheidt zich in de markt door overname van de totale zorg voor de buitenruimte: totaalonderhoud, vegen, de beplanting snoeien en het gras maaien. De opdrachtgever wordt hiermee helemaal ontzorgd. Als speciale nevenactiviteit repareren, onderhouden en keuren zij speeltoestellen. Ook buiten de regio Amersfoort.

Grootste kracht

De grootste kracht van de organisatie is om minderheden op te leiden en een kans te bieden om mee te doen in de samenleving. Eemfors heeft daarvoor professionals aangenomen om op hoog niveau les te geven aan deze leerlingen. De expertise is dus ruimschoots in huis aanwezig. Ook Wajong -jongeren krijgen een kans bij de organisatie. Vanaf 2015 worden deze jongeren opgeleid en krijgen zo de kans om een plek op de arbeidsmarkt te veroveren. -Eemfors denkt en opereert duurzaam, is VCA en ISO gecertificeerd en heeft het kwaliteitskeurmerk voor hoveniersbedrijven (Groenkeur) in huis.

Uraniumweg 15
3812 RJ Amersfoort
T 033 – 489 24 00
info@amfors.nl 
www.amfors.nl

Advertisment ad adsense adlogger