Nieuwe personenbrug reduceert kosten voor voetgangers-/fietsbrug

EventBridge Base Nieuwe-personenbrug-reduceert-kosten-voor-voetgangers-fietsbrug 1

EventBridge Base is een nieuw product van de Eindhovense leverancier van innovatieve mobiele personenbruggen. Door corona heeft het bedrijf zijn focus verlegd van de eventbranche naar de inframarkt. Met een aanpassing op het bestaande product versterkt het bedrijf zijn positie voor de toekomst.

“Het nieuwe product verbetert de al bestaande steigerbouwoplossingen en reduceert kosten”

Flexibel voor infra-toepassingen

Eigenaar Frank de Groof: “De basis van onze mobiele personenbrug blijft hetzelfde en die wordt nu via een adapter in de hoofddraagconstructie gecombineerd met steigerbouw of Layher. Dat maakt onze brug flexibeler voor infra-toepassingen zoals bij wegopbrekingen, nieuwe wegen, op bouwterreinen, zowel binnenstedelijk als provinciaal.”

Frank verteld verder: “De brug is zo ook toegankelijk voor fietsers en minder validen via een ramp. Het belangrijkste: vanaf een overspanning van zo’n 6 meter zijn de kosten ten opzichte van reguliere steigerbouw aanzienlijk lager. De basis van onze brug bestaat namelijk uit één geheel, waardoor de opbouw een stuk minder arbeidsintensief is. In zo’n 3 uur kunnen we een brug helemaal opbouwen, inclusief het plaatsen door een kraan. De overlast, het plaatsen zelf, duurt maximaal 20 minuten. Dat is voor infra cruciaal.”

EventBridge-Base-Nieuwe-personenbrug-reduceert-kosten-voor-voetgangers-fietsbrug 2

Klinkende namen

Vóór maart 2020 mocht EventBridge, naast diverse infraprojecten, vooral namen als de Nijmeegse Vierdaagse, het vertrek van de Tour de France in Düsseldorf, Zwarte Cross, TT Assen en de marathon van Amsterdam tot zijn klanten rekenen. In coronatijd kwam de eventmarkt volledig tot stilstand en is EventBridge genoodzaakt om te kijken naar een verschuiving naar zijn andere markt: de infra.

Goed luisteren

De Groof: “Corona heeft ons gedwongen om nog beter naar de inframarkt te kijken én te luisteren. We hebben onderzoek gedaan, gesprekken gevoerd en heel veel vragen gesteld. Met alle informatie zijn we aan de slag gegaan, we hebben een aanpassing aangebracht op ons bestaande product en lanceren vandaag EventBridge Base. We brengen hiermee de snelheid, veiligheid en degelijkheid van onze bestaande brug naar de prijs en flexibiliteit van steigerbouw. Je kunt eigenlijk zeggen: we maken steigerbouw beter en voordeliger.”

Win-win

Het bestaande product met de ‘vaste’ trap blijft de basis van het leveringsprogramma van het bedrijf. Event-organisatoren blijven het bedrijf een warm hart toedragen en staat voor hen klaar zodra het weer kan. Met de introductie van EventBridge Base hoopt het bedrijf een win-win te creëren. Het verbreedt haar eigen mogelijkheden in met name de inframarkt maar brengt in deze lastige economische tijd ook een kostenreductie in bestaande projecten. “Zo zit ons bedrijf in elkaar, dat past ook bij onze missie”, aldus Frank de Groof.

EventBridge-Base-Nieuwe-personenbrug-reduceert-kosten-voor-voetgangers-fietsbrug 2

Advertisment ad adsense adlogger