Mawipex

  • Mawipex 1

Wordt 50 jaar Levensduur van Dakbedekking de standaard?

Volgens Mawipex Dakoplossingen, importeur van Firestone EPDM is bovenstaande quote zeer realistisch! Mawipex dat onderdeel is van het in België gevestigde Tectum-Group verwacht dat zowel de consument als applicatuur op korte termijn ‘verwacht’ dat ‘zijn’ dakbedekking 50 jaar of langer mee zal gaan.

Wij zien in de omringende landen zoals België, Duitsland, Spanje en Oostenrijk dat EPDM Dakbedekking een enorme vlucht heeft genomen. In sommige landen is het marktaandeel al gestegen naar 30%, 1 op de 3 daken worden dus in EPDM uitgevoerd.Nederland is nog niet zo ver als bijvoorbeeld België maar ook hier zie je een enorme groei in Kunststof dakbedekking en in het bijzonder de EPDM dakbedekking.

Het SKZ (Süddeutsche Kunststoff Zentrum) in Würzburg heeft in opdracht van het WDK (Wirtschaftsverband Deutsche Kautschukindustrie) een studie verricht naar de te verwachten levensduur van EPDM-DAKBEDEKING voor platte daken. Zowel industriële platte daken als woningdaken zijn in het onderzoek beoordeeld.

Rekening houdend met alle bekende externe invloeden komt men tot een theoretische levensduur van EPDM-dakfolie van 70 jaar, maar om rekening te houden met toleranties in de materialen en de verschillende dakconstructies, wordt aanbevolen de gebruiksduur te becijferen op een levensduur van MEER DAN 50 JAAR.

Onderzoek op bestaande daken:

Er zijn op 39 platte EPDM daken onderzoeken uitgevoerd waarbij de waterdichtheid werd gecontroleerd en de EPDM dakfolie visueel werd beoordeeld. Vervolgens werden uit ieder dak een dakopbouw van ca. 1 m2 groot gesneden. Alle onderzochte daken waren nog steeds in een uitmuntende staat, perfect waterdichtheid en vertoonden geen verouderingsverschijnselen. Mawipex (Tectum-Group) is een toonaangevende aanbieder van vrijwel alle dakbedekkings materialen in Europa, echter heeft EPDM om zijn uitzonderlijke hoge levensduur en zijn eenvoudige verwerking sterk de voorkeur en hebben wij ons gespecialiseerd in Firestone EPDM daksystemen.

Risico met open vuur is uitgesloten!

EPDM kun je niet met ‘open vuur’ aanbrengen, dit betekent dat de applicatierisico’s zeer gering zijn. Mawipex ziet dan ook een tendens ontstaan dat opdrachtgevers steeds vaker een bewuste keus maken voor een applicatie methode conform NEN 6050. Hierdoor zal de 50 jarige levensduur van platte daken zeker ‘de standaard’ worden.


De applicatie van een vloeibare dakbedekking

Vloeibare dakbedekkingen Kemper Systems

In Nederland worden vloeibare dakbedekkingssystemen met name gebruikt om detailleringen waterdicht in te werken.De toepassing waarbij het volledige dakvlak met een vloei­bare dakbedekking wordt uitgevoerd komt in Nederland steeds frequenter voor. In dit artikel wordt beschreven hoe een vloeibare dakbedekking wordt aangebracht.

Mawipex Dakoplossingen is sinds enkele jaren de importeur voor Nederland van alle Kemper Systems produkten. Het bedrijf is sinds 1957 uitgegroeid tot wereldwijd een grote en gerenommeerde speler, met vele aansprekende referenties. Vloei­bare dakbedekkingsystemen zijn er in vele varianten en hebben diverse onderscheidende eigenschappen zoals hittebestendigheid (kortdurend tot 250º C), chemische resistentie, licht gewicht en eenvoudig in het onderhoud. De producten worden toegepast in de meest uiteenlopende toepassingen, naast platte daken en parkeerdaken ook bijvoorbeeld balkons en galerijen en in het interieur, waar het product ook een decoratieve waarde kan hebben. Er is kortom een ruime keuze in de producten, van gekleurd, reflecterend, doorzichtig, etc.

Oplosmiddelvrij

Het betreft chemische producten, bij sommige daarvan komen tijdens de applicatie chemische dampen vrij. Andere producten, zoals de Kemperol® 2K-PUR, zijn oplosmiddelvrij en kunnen dus ook in gevoelige ruimten worden toegepast.

Kemper Systems heeft oplossingen voor de meest uiteenlopende situaties in het assortiment, in dit artikel wordt de applicatie van de Kemperol 2K-PUR beschreven, het product dat het meest op platte daken wordt toegepast. Dit product is overigens in veel gevallen ook zonder primerlaag aan te brengen.

Dakbedekking

Kemperol® 2K-PUR is oplosmiddelvrij en geur neutraal. Het product wordt aangeleverd in zakken (1, 2, 5 en 10 kg verpakking) waar de twee componenten in gescheiden kamers in worden aangeleverd. Door het verwijderen van een strip worden beide componenten gemengd. Na enig schudden kan de zak in een emmer worden geleegd. De vloeibare dakbedekking wordt met behulp van een roller aangebracht.

Uiteraard kunt u een compacte eendaagse workshop dichter bij huis bijwonen, Mawipex heeft in Rilland een geoutilleerde opleidingsruimte tot haar beschikking.

De Poort 21
4411 PB Rilland
T +31 (0)113-55 77 77

Mawipex

Meer Informatie

Advertisment ad adsense adlogger