Nieuwe versie Handboek Uitvoering Betonwerken

Nieuwe versie Handboek Uitvoering Betonwerken

Het Handboek Uitvoering Betonwerken verschijnt binnenkort online. Deze online versie is een vernieuwde versie. Het handboek zal op diverse kanalen uit worden gebracht, maar er is uiteraard ook een ‘offline’ versie te verkrijgen.

Platform

Behalve dat er een nieuwe versie van het handboek wordt gelanceerd, wordt er tegelijkertijd ook een nieuw online publicatieplatform geïntroduceerd.

Vernieuwd Handboek Uitvoering Betonwerken

Afgelopen periode zijn er vele veranderingen geweest in de bouwbranche. Zo zijn er nieuwe materialen en uitvoeringstechnieken, maar ook nieuwe regelgeving maakte een herzien versie van het handboek noodzakelijk. Er zijn bijvoorbeeld nieuwe Eurocodes en een geheel vernieuwde versie van EN 206 en NEN 8005. Daartoe besloten dat uitgevers STUBECO (Studievereniging Uitvoering Betonconstructies) en de Betonvereniging een geactualiseerde versie uit te geven.

Inhoud van het handboek

Om aan te geven hoe het Handboek Uitvoering Betonwerken eruit ziet, staat hieronder de inhoudsopgave:
1. Berekeningsaspecten van hulpconstructies
2. Bekisting en ondersteuning
3. Bijzondere uitvoeringsmethoden
4. Uitvoeringsaspecten bij prefab-betonconstructies
5. Wapening
6. Voorspanning
7. Dilataties, voegovergangen, in te storten voorzieningen
8. Beton als bouwmateriaal
9. Beknopte betontechnologie
10. Voorbereiding en uitvoering van betonwerken

Doordat het handboek digitaal wordt uitgegeven, is het mogelijk deze versie altijd actueel te houden. De uitgevers streven hier dan ook naar. Voor eventuele vragen over abonnementen en advertentietarieven is het mogelijk een mail te sturen naar info@betonvereniging.nl.

Advertisment ad adsense adlogger