Apple investeert in groene energie in Europa

Raad leefomgeving en infrastructuur pleit voor groen herstel - Apple investeert in groene energie in Europa

De nieuwe datacenters die in Europa komen te staan, gaan volledige op duurzame energie draaien. De datacenters die in Ierland en Denemarken komen, ondersteunen de online diensten zoals de App Store, Itunes Store en Imessage voor de Europese klanten.

Apple gaat 1,7 miljard euro investeren in deze twee datacenters. Het zou gaan om de grootste investering die Apple tot nu toe in Europa heeft gefinancierd.

Investeren in groene energie

Apple is niet alleen in Europa bezig met investeren in groene energie. Zo investeren zij in Californië 850 miljoen dollar voor de bouw van een zonnepanelenpark. Dit zonnepanelenpark moet alle Apple kantoren en Stores in Californië voorzien van groene stroom.

Omgeving

Behalve dat er gedacht is aan groene energie, houdt Apple zich ook bezig met de plaatselijke natuur. De bomen die moeten wijken voor de bouw van de centers worden elders geplant. Daarnaast wordt het Deense datacenter zo ingericht dat de vrijgekomen warmte van alle apparatuur naar het stadsverwarmingssysteem van Viborg wordt geleid. Apple geeft aan dat het bedrijf samenwerkingen aangaat met lokale bedrijven voor de bouw van de Europese datacenters.

Advertisment ad adsense adlogger