Onafhankelijk, ervaren en objectief, B.A.S. Begeleiding en Advies Sportterreinen

Onafhankelijk, ervaren en objectief, B.A.S. Begeleiding en Advies Sportterreinen

B.A.S. Begeleiding en Advies Sportterreinen (oftewel B.A.S.) is ontstaan vanuit het beheer van sportparken. Het bedrijf zag in 1999 het levenslicht, maar Jaap Nieuwenhuis was al jaren actief binnen de branche. De laatste tien jaar zijn er nog veel meer werkzaamheden bijgekomen, zoals advisering, voorbereiding en begeleiding bij de aanleg van gras en kunstgras sportvelden en complete parken.

De visie van het bedrijf is dat sportterreinen sporttechnisch uitstekend in orde moeten zijn en ze moeten mensen uitnodigen om te komen sporten. Daar zijn ze bij B.A.S. met zes man sterk elke dag mee bezig. Onder de opdrachtgevers bevinden zich 30 tot 40 vaste gemeenten en diverse sportverenigingen. In totaal hebben meer dan 100 gemeenten en verenigingen gebruik gemaakt van de diensten van B.A.S. Het bedrijf opereert landelijk onder de slogan “deskundig regisseur sportparken”.

Beheer

De organisatie geeft deskundig en onafhankelijk advies over hoe de accommodaties zo optimaal mogelijk gebruikt en beheerd kunnen worden. Door als intermediair op te treden tussen gemeente, aannemer en sportverenigingen wordt er een optimaal resultaat bereikt. Voor een structureel onderhoudsbeleid stelt B.A.S. een Meerjaren Beheerplan op, waarin zowel cultuurtechnische zaken als budgettering worden vastgelegd. Daarin zijn ook renovaties en aanleg van nieuwe velden meegenomen. Ook kan op basis van deze plannen het dagelijks beheer worden uitgevoerd en gecontroleerd.

Projecten

Bij nieuwbouw en renovaties van sportaccommodaties adviseert B.A.S. in het voortraject en overlegt met gemeente en verenigingen. De medewerkers houden toezicht op het werk van de aannemer en voeren directie tijdens de uitvoering t/m de ingebruikname. Dit alles in goed overleg met alle betrokkenen.

Kwaliteitsmetingen

In de dagelijkse praktijk wordt zowel van gemeentewege als vanuit de verenigingen snel een oordeel gegeven over de kwaliteit van een sportveld. De emoties en niet de vakkundigheid spelen dan vaak een rol. Door op een professionele wijze de kwaliteit te meten, krijgen alle partijen een onderbouwd rapport gerelateerd aan de geldende sportnormen. Meten is immers weten. B.A.S. voorziet dat deze metingen steeds meer de prioriteit krijgen en wil deze dienst meer onder de aandacht brengen.

Delftsestraatweg 51
2645 CA Delfgauw
E info@bas-sport.nl
www.bas-sport.nl


Diensten die B.A.S. aanbiedt:

  • Dagelijks beheer
  • Meerjaren beheer
  • Directie en toezicht
  • Aanleg en renovatie
  • Ontwikkeling en advies
  • Budgettering
Advertisment ad adsense adlogger