Vakmannen in hart en nieren

  • EMPAS BV

Empas is in 1974 opgericht en haar initiële core business was het fabriceren van spuitapparatuur voor de tuinbouw. Sinds 1999 is Empas specialist in de markt van onkruidbeheer op (half) verhardingen en openbare terreinen. Dankzij jarenlange ervaring in de techniek is iedere wens te realiseren. Vakmannen in hart en nieren.

Milieu en duurzaamheid zijn belangrijke speerpunten binnen de organisatie. De machines van Empas zijn allemaal voorzien van innovatieve en milieuvriendelijke heetwatertechnieken. De heetwaterunits gebruiken kokend water voor het bestrijden van onkruid. Het water met een temperatuur van 102 °C verhit de celstructuur van de plant. Door deze temperatuurschok barst de celstructuur van de plant, zodat deze vergaat. Deze duurzame methode zorgt ervoor dat het grondwater niet belast wordt met chemicaliën. Met de strenge regels van de overheid in het verschiet omtrent chemische onkruidbestrijding biedt Empas de oplossing voor duurzaam onkruidbeheer.

Kwaliteitsmachines gegarandeerd

Empas heeft een eigen R&D afdeling waar zij nieuwe machines ontwikkelen en testen. Hierdoor kan het bedrijf de kwaliteit en betrouwbaarheid van haar producten garanderen. De wensen van de klant staan centraal blijkt uit de woorden van directeur Carel Doornenbal: “Wij hebben een antenne voor de wensen van de klant. Doordat wij alles in eigen beheer hebben, is er voor elke vraag een oplossing te bieden. Daarbij komt het feit dat wij door onze jarenlange ervaring in de techniek de klant optimaal kunnen adviseren over het maximaal benutten van de machine”.

Pekelunits

Empas produceert haar pekel­units met de juiste techniek voor het innovatieve Geografische Informatie Systeem (GiS). Dit betekent dat de klant de mogelijkheid heeft om het GiS-systeem op de pekelunit te laten monteren. Deze innovatie zorgt ervoor dat de units nog duurzamer zijn. Met deze stap breidt Empas haar scala aan machines voor milieuvriendelijk beheer van de openbare ruimte uit. Met het GiS-systeem is via een web applicatie onder andere de snelheid van de unit, de locatie van de unit en of deze wel of geen pekel­water afgeeft zichtbaar. In combinatie met de optie rijsnelheid afhankelijke vloeistofafgifte door middel van GPS, maakt dit de unit een duurzame partner voor gladheidsbestrijding.

Ontwikkelingen

De laatste twee jaar heeft Empas meer dan vijftig machines geleverd aan diverse klanten. Het gaat hier om de opbouw voor tractoren of werktuigmachines (Deze kunnen ook voorzien worden met een pekelunit). Het bedrijf zit echter niet stil en is volop bezig met nieuwe innovaties en ontwikkelingen. De laatste ontwikkeling is de verschuiving naar elektrische aandrijving in heetwaterunits. Dit zorgt voor minder uitstoot en is geheel in het straatje van de steeds strenger wordende emissie-eisen. Empas blijft innoveren en is klaar voor een duurzame toekomst.

Kruisboog 43
NL-3905 TE VEENENDAAL
T 0318-525888
www.onkruidkoken.nl

De MCB-E heeft standaard een watertank van 500 liter. Een watertank van 800 of 1000 liter behoort ook tot de mogelijkheden, afhankelijk van het dragende voertuig dat u kiest. Een vulpomp en het filtersysteem maken het mogelijk om binnen enkele minuten de tank te vullen met oppervlaktewater. De plunjerpomp is voorzien van een drukregelaar/ unloader. Een 72V DC motor drijft den unit aan. De niet elektrische uitvoering MCB gebruikt hiervoor een Honda benzinemotor. De unit heeft een RVS veerhaspel met een werkslang van 20 meter. Bij het standaard pakket hoort een werkpistool met lans en vloeikop. Naast onkruidbestrijding is de unit ook geschikt voor reiniging.

EMPAS BV

De MCP heeft een aanzienlijk hogere capaciteit dan de MCB. Deze unit is speciaal ontwikkeld voor onkruidbeheer op grotere oppervlaktes in de openbare ruimte. De combinatie met een knik-werktuigdrager maakt de inzet zeer flexibel. Voor behandelingen rondom palen en verkeerszuilen is de MCP ook geschikt. De combinatie van werkbak en handset maken de heetwaterunit de perfecte partner voor onkruidbeheer en reiniging. Klein qua afmetingen, maar groot in prestaties.
Empas levert de MCP als opbouwunit die op verschillende werktuigdragers kan functioneren. De hydrauliek PTO van de werktuigdrager zorgt voor de aandrijving van de heetwaterunit. De unit kan eenvoudig gekanteld worden (indien voorziening aanwezig), zodat de werktuigdrager goed toegankelijk blijft.

EMPAS BV 2

Advertisment ad adsense adlogger