Voorbereidingswerk voor het plaatsen van een uitbouw

Voorbereidingswerk voor het plaatsen van een uitbouw

Heb jij interesse in het plaatsen van een uitbouw, omdat je bijvoorbeeld meer leefruimte wil creëren in jouw woning? Weet dat er wel wat voorbereidingsstappen voor zijn. In deze blogpost benoemen wij de verschillende stappen die jij kunt doorlopen in de aanloop naar de aan- of uitbouw. Zo zie jij niets over het hoofd en ben je goed voorbereid: op naar de woning van jouw dromen!

Stap 1: Bepaal de functie

Je komt niet zomaar op het idee om een uitbouw te plaatsen bij jouw woning. Hoogstwaarschijnlijk heb je al een duidelijke visie voor ogen. Door extra ruimte aan jouw huis toe te voegen gaan er verschillende opties open. Het is dan ook belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van wat er zich in deze ruimte gaat bevinden: wordt het een kantoor, eethoek of simpelweg een verruiming van de woonkamer? Bovendien kan een aan- of uitbouw verschillende vormen en groottes hebben.

Stap 2: Plan van aanpak

Vervolgens maak je een plan van aanpak. Hierdoor heb je een duidelijk overzicht van wat er nog moet gebeuren en wat hierbij jouw wensen zijn. Welke materialen wil je voor de uitbouw gebruiken? Wat moet de plaatsing worden? Hoe heb je het beste lichtinval? Het is belangrijk om alles zo duidelijk mogelijk uit te schrijven. Een woning uitbouwen van prefab is ook een ideale optie. Prefab bouwen gebeurt namelijk in een razendsnel tempo, wat gebeurt dat je binnen no time kunt genieten van een uitbouw. Lees alles over prefab op Prefabmaat.com.

Stap 3: Maak een plattegrond van de uitbouw

Dan is het tijd om een plattegrond te gaan maken. Teken op schaal uit hoe de toekomstige prefab aanbouw of uitbouw er uit moet gaan zien aan jouw huis, en de meubels die er wellicht in gaan komen. Hier komen al jouw wensen en keuzes tot leven.

Stap 4: Vergunningcheck bij de gemeente

Check bij de gemeente of je een aan- of uitbouw mag plaatsen en of je daar een vergunning voor nodig hebt. Het aanvragen van een vergunning kan wel een tijdje duren, het is dus slim om dit op tijd te doen.

Stap 5: Bespreken met de buren

Aangezien jouw buren het recht hebben om bezwaar te maken tegen de aanbouw, is het slim om jouw plannen van tevoren met ze te bespreken. Op deze manier zijn zij voldoende op de hoogte.

Stap 6: Maak een overzicht van de kosten

Ook is het belangrijk om een duidelijk inzicht te hebben over de kosten van dit project. Ondanks deze overzichtelijke voorspelling, kunnen er zich altijd onverwachte kosten voordoen. Het is belangrijk om ook hier rekening mee te houden. Je laat ook een offerte opstellen zodat je precies weet hoeveel alles kost.

Stap 7: Plan de verbouwing in

Als je alles goed hebt voorbereid, is het tijd om de verbouwing in te plannen! Wanneer het dan eenmaal zo ver is, kun je je alleen nog voorbereiden door de desbetreffende ruimte wat op te ruimen en meubels aan de kant te zetten.

Advertisment ad adsense adlogger