10.000 extra woningen Amsterdam-Sloterdijk

10.000 extra woningen Amsterdam-Sloterdijk

In Amsterdam-Sloterdijk mogen 10.000 extra woningen worden bijgebouwd. Dit hebben metropoolregio Amsterdam en het Rijk afgesproken. Niet alleen werd afgesproken dat nieuwbouw is toegestaan, maar ook werd de ambitie uitgesproken om de omgeving toegankelijker en aantrekkelijker te maken.

Er zal een studie komen naar de mogelijkheid van woningbouw op het opstelterrein voor treinen, ter hoogte van de Zaanstraat. Afgelopen augustus werd al bekend dat in het gebied leegstaande kantoren zullen worden omgebouwd tot woningen.

Openbare ruimte aanpakken

Om het gebied aantrekkelijker te maken is afgesproken om de maximumsnelheid van de N200/Haarlemmerweg te verlagen naar 50 kilometer per uur. Ook moet de openbare ruimte toegankelijker worden gemaakt. Er is door de partijen uitgesproken dat Station Sloterdijk beter moet gaan aansluiten op de omgeving. Daarnaast moeten de noord-zuidroutes voor langzaam verkeer verbeterd worden, om de verbinding met de stad te versterken.

Koppeling met centrum

‘Hierdoor kunnen in een groter gebied meer en aantrekkelijkere woningen gerealiseerd worden en wordt de koppeling gemaakt tussen Slotermeer en Sloterdijk-centrum’, aldus wethouder Van der Burg.‘Door de aanpak van de barrièrewerking van de Haarlemmerweg kan de stad Amsterdam verder groeien.’ De complete en gedetailleerde lijst aan afspraken over Amsterdam Sloterdijk ligt nu bij de Tweede Kamer.

– 10.000 extra woningen Amsterdam-Sloterdijk –

Advertisment ad adsense adlogger