Bouw strandresidentie in Cadzand-Bad gestart

De officiële start van de bouw van de Strandresidentie, aan het Duinplein in Cadzand-Bad, werd afgelopen maandag gevierd. Het gebouw zal een prominente plek innemen in het zeedorp, dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Sluis, Zeeuws-Vlaanderen. De Strandresidentie zal 64 woonappartementen en uitbouw van een luxueus strandhotel gaan bevatten.

De start van de bouw werd al enige weken geleden begonnen, maar werd afgelopen maandag officieel gevierd door de gemeente Sluis en eigenaar Compagnie Het Zoute. Directeur Philippe Muylle spreekt van een lastig bouwtraject. “Dat komt vooral door de drielaagse, ondergrondse parkeergarage. Het duurt daardoor naar verwachting een vol jaar voordat we íets boven de grond gaan doen”, aldus Muylle tegen pzc.nl.

Opening 2018

Het is de bedoeling dat de zowel de uitbouw van het hotel als de bouw van de appartementen daarna binnen anderhalf jaar worden afgerond. Dat betekent dat de strandresidentie naar verwachting halverwege 2018 haar deuren opent. Met 43 appartementen is twee derde van de woningen al verkocht. Aannemer Van der Poel uit Terneuzen is verantwoordelijk voor de uitvoering. De belgische architect Arcas ontwierp het gebouw, waarvan het silhouet de associatie van een middeleeuws bastion of kerk oproept. De kamers hebben veel lichtval en op diverse plekken uitzicht op zee.

Kustversterking

Volgens Muylle is enig overlast dat de bouw met zich meebrengt onvermijdelijk. Daarbij belooft hij dat rekening wordt gehouden met de omgeving. Zo zal er geboord worden in plaats van geheid. Ook wordt een deel van het zand dat wordt uitgegraven, gebruikt voor kustversterking in de directe omgeving, zodat niet alles hoeft worden afgevoerd.

– Bouw strandresidentie in Cadzand-Bad gestart –

Advertisment ad adsense adlogger