Transformatie Kleefse Waard wint Gouden Piramide

Transformatie Kleefse Waard wint Gouden Piramide

De Gouden Piramide 2015 is afgelopen zaterdag uitgereikt aan Schipper Bosch, voor de ontwikkeling van het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. De prijs werd door minister Plasterk van Binnenlandse zaken uitgereikt. De Gouden Piramide wordt sinds 2002 jaarlijks uitgereikt aan een project waar ‘inspirerend opdrachtgeverschap’ heeft geresulteerd tot succesvolle gebiedsontwikkeling.

De Gouden Piramide werd in ontvangst genomen door de directeur van Schipper Bosch, Bart Schoonderbeek. Naast een trofee bestaat de prijs uit een geldbedrag van 50.000 euro en een architectuurplaquette.

Transformatie naar locatie voor duurzame bedrijven

Schipper Bosch bleek dus de gelukkige winnaar van de vijf genomineerde finalisten. Het bedrijventerrein Kleefse Waard, gelegen in Arnhem, kreeg een volledige make-over. In eerste instantie was het onderdeel van het industriecomplex van AkzoNobel. In 2003 kwam het terrein in handen van Schipper Bosch, dat een trekpleister wilde creëren voor duurzame bedrijven die zich toeleggen op schone technologie. Het versnipperde gebied werd, naar een masterplan van West 8, volledig samengevoegd tot één gebied met een eenduidige inrichting.

Gemeenschap

Schipper Bosch wordt geroemd om het feit dat het met uiteenlopende voorzieningen en activiteiten een ‘gemeenschap’ heeft gecreëerd van bedrijven die elkaar inspireren, onder meer door het uitwisselen van kennis. Schipper Bosch is eigenaar gebleven van de historische bedrijfsgebouwen. Door ze te verhuren houdt het de regie in handen en kan het de kwaliteit, de historische waarde en het duurzame en innovatieve karakter van het park en zijn gebruikers blijven bewaken.

Juryrapport

Lovende woorden in het juryrapport: “Met de durf en visie die gepaard gaan aan het zakelijk gevoel waarmee hij een bedrijvenpark een lonkend toekomstperspectief geeft, toont de opdrachtgever zich een waar entrepreneur. Het is ondernemend en vernieuwend opdrachtgeverschap ten voeten uit. […] Daarbij is het opdrachtgeverschap compleet, omdat het zowel goed gekozen ruimtelijke ingrepen omvat als een sterk, toekomstgericht programma. […] Met Industriepark Kleefse Waard is een nieuwe standaard gezet voor bedrijventerreinen.”

– Transformatie Kleefse Waard wint Gouden Piramide – (Beeld: Cas van Hork)

Advertisment ad adsense adlogger