9.000 woningen in Laakhavens Den Haag

9.000 woningen in het gebied Laakhavens in Den Haag

In de komende twintig jaar verandert er veel in het gebied Laakhavens. De Haagse gemeenteraad stemde in met de Ontwikkelvisie, waarmee het startsein is gegeven voor de ontwikkeling van het gebied.

“Ontwikkeling Laakhavens is onderdeel van grotere gebiedsontwikkeling”

In de Laakhavens worden de komende twintig jaar ongeveer negenduizend duurzame nieuwbouwwoningen gebouwd. Deze woningen moeten geschikt zijn voor veel groepen Hagenaars, zoals gezinnen, studenten en starters, samenwonende stellen, maar ook ouders waarvan de kinderen uit huis zijn en ouderen.

De nadruk ligt op compacte woningen, waarmee ook ingespeeld wordt op het toenemende aantal één- en tweepersoonshuishoudens.

Stadswijk

Wethouder Robert van Asten (Stedelijke Ontwikkeling): “Er komt hier een duurzame wijk waar de inwoners van Den Haag nog heel lang van kunnen genieten. Ik ben er trots op dat we in dit gebied ongeveer negenduizend woningen gaan toevoegen. Maar net zo belangrijk zijn de speelplekken, parken en scholen die daarbij horen. Daarmee wordt het een echte Haagse stadswijk.”

Toekomst Laakhavens

De ontwikkelvisie Laakhavens is samen met bewoners, ondernemers, ontwikkelaars, natuurverenigingen en bedrijven gemaakt. Ook de komende jaren zal dat nog het geval zijn, in samenwerking met de buurt, eigenaren, ondernemers, ontwikkelaars en andere betrokkenen.

Van Asten: “De komende twintig jaar zijn we nog bezig in dit gebied, dus het is zeker niet het laatste moment dat we hierover met de stad in gesprek gaan. Deze ontwikkelvisie is een startpunt. Een stad verandert behoorlijk in twintig jaar, net als haar bewoners. Daarom blijven we gedurende het hele proces in gesprek met de stad.”

(Lees verder onder de afbeelding.)

Maquette CID

De ontwikkeling in de Laakhavens is onderdeel van een grotere gebiedsontwikkeling. De komende tijd worden er plannen en ontwikkelingen gepresenteerd in het gebied tussen de drie grote stations (Centraal Station, Station Hollands Spoor en Station Laan van Nieuw-Oost Indië).

Dit gebied noemen we het Central Innovation District (CID). Voor dit hele gebied is een maquette gemaakt, waar je in één opslag kunt zien wat alle plannen zijn.

De maquette is van 19 december t/m 19 januari te bezoeken in het Atrium van het stadhuis.

Advertisment ad adsense adlogger