Apeldoorn krijgt Veluwe Trade Center

Apeldoorn krijgt Veluwe Trade Center

Ambitieus hergebruikproject

Het voormalig kantoorgebouw van de ING-bank in het centrum van Apeldoorn wordt vanaf vandaag getransformeerd tot ‘Veluwe Trade Center’. Het gebouw, gelegen naast het gemeentehuis van Apeldoorn, is ontworpen door architectenbureau Alberts & Van Huut.

Antroposofisch

Het architectenbureau ontwierp het gebouw destijds vanuit antroposofisch en organisch gedachtegoed. Dat wil zeggen dat de mens, de gebruiker, en zijn behoefte aan licht, ruimte en een natuurlijke omgeving, centraal staat bij het ontwerp. Zo kent het gebouw in Apeldoorn een groot atrium dat belicht wordt door een glazen dakkoepel. De Klarenbeekse ondernemer Sam Verwaijen is de voortrekker van dit ambitieuze hergebruikproject.

Handelscentrum

Verwaijen zet in op een bedrijfsverzamelpand, met kantoorruimte, horecagelegenheid en flexplekken. “Veluwe Trade Center is met het nieuwe concept ideaal voor corporate-afdelingen van bedrijven of voor moderne dienstverleners die oog hebben voor een originele werkplek.” Verwaijen ziet een laagdrempelig handelscentrum voor zich waarin, naast de vaste bewoners, Veluwse zakenmensen elkaar in een ongedwongen sfeer ontmoeten, met elkaar eten en zaken doen.

Apeldoorn krijgt Veluwe Trade Center

Advertisment ad adsense adlogger