Groengevel voor WTC Rotterdam

Groengevel WTC Rotterdam

Het World Trade Centre Rotterdam is al enige tijd doende om het gebouw en haar omgeving te verduurzamen. Vanaf eind augustus wordt ook de parkeergarage van aan het Beursplein onder handen genomen waarbij onder andere een groengevel wordt gerealiseerd.

“Nieuwe groengevel met 400 m2 aan planten bij parkeergarage WTC-Beursplein”

Met de groene gevel voegt WTC Rotterdam 400 vierkante meter planten en bloemen toe aan de binnenstad. De update van de parkeergarage en vergroening van de gevel zijn naar verwachting medio 2024 klaar.

Verduurzamen

Groen in de stad verbetert het milieu, zorgt voor een rijke biodiversiteit, vermindert luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, dempt geluidshinder en verkoelt in warme periodes. “Voor WTC Rotterdam daarom een logische keuze om deze vorm van verduurzaming bij haar WTC- Beursplein garage te verwezenlijken. Zeker in een stad als Rotterdam, waar horizontale vierkante meters schaars zijn, is verticaal groen een perfecte oplossing”, bericht men.

Groengevel parkeergarage

Er komen ook extra parkeerplekken met laadpalen voor elektrische voertuigen. Het interieur van de garage wordt verbeterd door middel van een nieuwe vloercoating, het uitbreiden van de parkeervakken en het opknappen en vergroten van de entree van de garage. Op termijn wordt het dak van de garage ook voorzien van zonnepanelen.

Stappen naar A++

WTC Rotterdam is door de renovaties de afgelopen jaren van energielabel G (2016) gestegen naar energielabel A++.

“We nemen al geruime tijd concrete initiatieven om het gebouw te verduurzamen. In WTC Rotterdam wordt hard gewerkt aan het afronden van de revitalisatie van het gebouw waarbij veel duurzame aanpassingen zijn gedaan. Denk daarbij aan de installatie van meer dan 400 zonnepanelen, het vervangen van alle verlichting door LED lampen, het aanbrengen van een zeer geavanceerd klimaatsysteem, twee WKO installaties en een uitdagende gevelrenovatie waarbij 30 ton CO2 uitstoot per jaar wordt bespaard”, verteld Eveline Steenbergen, Managing director van WTC Rotterdam.

Groendak

Recent heeft WTC Rotterdam ook de ruimte op het dak van de Diamond rooms vergroend door het realiseren van een sedum-dak.

Groengevel WTC Rotterdam. Lees ook: OpenBlue Innovation Center in Rotterdam.

Advertisment ad adsense adlogger