HOUTbaar woningen voor Woonzorg Nederland in Ten Boer

HOUTbaar woningen voor Woonzorg Nederland in Ten Boer

TBI onderneming Koopmans Bouw is in opdracht van Woonzorg Nederland gestart met de productie en montage van 18 HOUTbaar circulaire en levensloopbestendige woningen in Ten Boer. De woningen zijn bedoeld om seniorenwoningen in het wooncomplex Bloemhof in Ten Boer te vervangen.

“De woningen worden gerealiseerd volgens het houtbouw concept HOUTbaar HUIS”

Circulair

De woningen zijn volledig van hout gemaakt en alle verbindingen zijn geschroefd. Hierdoor zijn de modules in de verre toekomst volledig losmaakbaar en opnieuw inzetbaar. “Daarnaast is het hout dat uit duurzaam beheerde bossen komt een hernieuwbare grondstof. Want voor iedere gekapte boom worden er minimaal twee geplant, zodat er ook in de toekomst voldoende grondstoffen beschikbaar zijn”, zo bericht men.

Duurzaamheidsambities

De eigenschappen van houtbouw sluiten goed aan bij de duurzaamheidsambities van Woonzorg Nederland. Woonzorg Nederland heeft in de herijkte ondernemingsvisie ‘Samen kleur geven aan wonen voor senioren’ ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen geformuleerd. Naast het bouwen van woningen met een goede energieprestatie, is er ook een focus op het gebruik van bouwmaterialen met een lage milieu-impact en CO2 uitstoot.

Lees verder onder de afbeelding.
HOUTbaar woningen voor Woonzorg Nederland in Ten Boer
In de assemblagehal geWOONhout in Wehl is men bijna klaar met de productie van de modules.

De indeling van de levensloopbestendige woningen is in samenwerking tussen Woonzorg Nederland en Koopmans Bouw tot stand gekomen. De begane grond bestaat naast de hal en woonkamer uit een slaapkamer, badkamer en berging.

Aardbevingsbestendige houtbouw

Houtbouw is een goede oplossing voor de Groningse omgeving waar de woningen geplaatst worden, omdat de woningen moeten voldoen aan de veiligheidseisen voor aardbevingsbestendig bouwen. Met het bouwconcept HOUTbaar HUIS wordt hier aan voldaan.

Koopmans is in haar assemblagehal geWOONhout in Wehl bijna klaar met de productie van de modules en start medio juli met de montage op locatie in de provincie Groningen.

HOUTbaar woningen voor Woonzorg Nederland in Ten Boer. Lees ook: Houtbouw mede door milieuwinst in opmars.

Advertisment ad adsense adlogger